Горски задържаха втори автомобил на една и съща група бракониери


Горски задържаха втори автомобил на една и съща група бракониери
Снимката е илюстративна
09 Март 2020, Понеделник


Той е бил натоварен с незаконно добита дървесина в района на село Главаци

Автор: Десант

През последните пет дни служителите от РДГ – Берковица са съставили 6 акта, задържали са 40 кубика дърва за огрев, над 2 куб. м строителна дървесина и един автомобил.

На 9 март екип от горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица е задържал лек автомобил с незаконно добита дървесина в района на с. Главаци, общ. Криводол. Нарушителите, които също са задържани за срок от 24 часа от РУ-Враца, са част от организирана група, която системно извършва незаконни дейности в горските територии. За последните 10 дни това е втори задържан автомобил на тази група. 

Екипи горски инспектори от РДГ, съвместно с органите на МВР през изминалите дни извършиха специализирана акция за противодействие на битовата престъпност на територията на обл. Монтана. При проверките са установени 4,50 пространствени куб. м. дърва за огрев немаркирани и непридружени с превозни билети. Нарушенията са констатирани  в частни домове. Съставени са четири акта.

Служителите на РДГ – Берковица са задържали на 5 март незаконно добита дървесина в размер на 34 пространствени куб.м. дърва за огрев и 2,3 куб .м. строителна дървесина в дворно място в чипловското село Горна Лука. На нарушителя е съставен акт, а дървесината е задържана.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки