Гешев се похвали в Монтана с положителни резултати от акциите срещу битовата престъпност


Гешев се похвали в Монтана с положителни резултати от акциите срещу битовата престъпност
06 Март 2020, Петък


Надявам се това да не е временен резултат и в края на годината да се запази същата тенденция на чувствителен спад – около 1/3 на битовата престъпност, коментира пред журналисти главният прокурор

Автор: Десант

Главният прокурор Иван Гешев посети селата Габровница и Доктор Йосифово в Монтанска област, където в петък бе проведена специализирана операция на МВР и прокуратурата по противодействие на битовата престъпност.

В разговор с кметовете и граждани на населените места бе обсъдена възможността за повишаване превантивната роля на институциите в борбата с престъпността.

„Радващото е, че макар и да минаха само два месеца от началото на акциите, има първоначални положителни резултати. Вече в Монтана и в областта има чувствителен спад, в сравнение със същия период на миналата година.

Надявам се това да не е временен резултат и в края на годината да се запази същата тенденция на чувствителен спад – около 1/3 на битовата престъпност, която се регистрира в Монтана и селата от областта“, коментира пред журналисти главният прокурор.

„В тези села живеят основно възрастни хора, социалното разслоение също е видимо. Целта е тези хора да са спокойни, доколкото е възможно. Да са спокойни за себе си, да са спокойни за собствеността си, за животните си и т.н.“, допълни още Иван Гешев.

Главният прокурор посети магистратите и служителите от Окръжната и Районната прокуратура в Монтана, както и Окръжната следствена служба.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки