За ползите от коронавируса и новите хоризонти в журналистиката


За ползите от коронавируса и новите хоризонти в журналистиката
06 Март 2020, Петък


Тарикатите, които стояха зад отменения цирк, са „Америка за България“ и всекидневната декларация АЕЖ

Автор: Божидар Божков

Тъкмо зачаках с нетърпение пътуващия цирк, озаглавен „Нови хоризонти в журналистиката“, и те взеха, че го отмениха. Коронавирусът върши чудеса по отношение на либералната мъгла - спря работата на бърборилника на Брюксата, отмени гастрол на циркаджии. Още малко, ако повърлува, току-виж срутил цялата либерална барака.

Интересното конкретно при цирка „Нови хоризонти в журналистиката“, който трябваше да се проведе на 13 и 14 март, бе в това, че „новите хоризонти“ се чертаят от едни дядки, които се размотават по гастроли из Източна Европа, за да си добавят още малко мангиз към тлъстите си банкови сметки. На гърба на промитите мозъци, които си вярват, че да слушаш тъкмо тези дядки е връх в журналистическата кариера и са готови да си платят 20 или 30 лева от рехавите си заплатки за вход.

Тарикатите, които стояха зад цирка - „Америка за България“ и всекидневната декларация АЕЖ (понеже те други занимания нямат), естествено, представяхя участниците като някакви големи капацитети.

Жалко е наистина, че представлението се провали, защото щеше да е забавно да се види какви „нови хоризонти“ би белязал лекторът на американската интернет платформа „ПроПублика“. Още в годината на своето основаване през 2007-ма „ПроПублика“ нашумя със заплатите, които раздава на своите шефове.

В началото на 2008 г. независимите медии в САЩ публикуваха разследване, от което се разбра, че главният редактор на току-що основаната „ПроПублика“ Пол Щайгер получава всеки месец по $47 500. Нищо не са свършили, но либералният елит вече им е надул портфейлите.

За мен обаче от особена важност щеше да е Джеймс Фалоуз, който, като лектор, чертаещ „новите хоризонти“ на българската журналистика, тази година ще навърши 71 години. Но по-интересната част от биографията на Фалоуз е че е бил чиновник в администрацията на президента Джими Картър и е писал речите му.

Та, даваш 30 лева, сядаш, Фалоуз ти изпердашва едни тезиси как се пишат правилни речи. И ти си тръгваш щастлив, че си се докоснал до тези безбрежни хоризонти.

Жалко наистина, че този цирк пропадна.

Коронавирусът всъщност не е чак толкова лошо нещо.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки