Бургас ще е домакин на Черноморска среща за конгресен туризъм


Бургас ще е домакин на Черноморска среща за конгресен туризъм
Новият конгресен център в Бургас. Снимка: Авторът
28 Февруари 2020, Петък


Морският град има амбицията да се позиционира на картата на конферентния туризъм не само на европейско, но и на световно ниво

Автор: Яна Славянска

Бургас бе избран в конкуренция с няколко сръбски града за домакин на Черноморската среща за конгресен туризъм (Black Sea & Balkans Conference World Summit), която трябва да се състои през 2021 г. Преди броени дни топ експерти от цял свят в областта на събитийния туризъм бяха на посещение в него и дадоха висока оценка на морския град и потенциала му да се развива в тази посока.

„От тази година бургаската община започва да приема заявки за организирането на големи конгреси. Досега тук нямаше възможност това да става, но с изграждането на нов конгресен център край морската гара, който може да побира до 600 участници в една зала, този капацитет на града значително се увеличи" - споделя пред „Десант" Радовеста Стюърт, началник отдел „Туристически политики и дейстости“ при Община Бургас.

Очаква се домакинството на Бургас на престижното събитие да позиционира морския град на картата на конферентния туризъм не само на европейско, но и на световно ниво.

Черноморската среща за конгресен туризъм се проведе за първи път тази година преди броени дни във Варна. Целта на форума е да представи Балканите като единна дестинация.

Като град, който тепърва започва да се развива в този сектор, Бургас ще разчита много и на съседните общини, което в пъти ще повиши капацитета му в насока на събитийния туризъм. 

През 2018 г. градът премина успешно стрес тест и доказа своя капацитет с организацията на Европейския морски ден с над 900 участника. Добрата му локация също спомага той да е изключително атрактивен за този вид туризъм, което, от своя страна, ще позволи Бургас да се развива като целогодишна туристическа дестинация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки