Легендарният хореограф Христо Ив. Димитров изигра последния си танц на сцена


Легендарният хореограф Христо  Ив. Димитров изигра последния си танц на сцена
28 Февруари 2020, Петък


Създателят на Национален фолклорен ансамбъл „Българе" избра да прекрати танцовата си дейност като солист на ансамбъла с биографичен спектакъл

Автор: Десант

Именитият хореограф Христо Ив. Димитров - създател на легендарния  Национален фолклорен ансамбъл „Българе", изигра последния си танц пред публика. Това се случи снощи на 27 февруари в Зала 1 на НДК, където за втори път бе представен спектакълът „Тайната „БЪЛГАРЕ" - седем неразказани истории".

„Разделям се със сцената с болка, но и с удоволетворение, че през тези 18 години създадохме нещо стойностно и красиво! Бог да пази България! Амин!" - написа във „Фейсбук" хореографът, който преди това вдигна на крака над 4000 зрители, които дълго аплодираха последната му сценична изява. 

Христо Димитров избра да прекрати танцовата си дейност като солист на ансамбъла с биографичния спектакъл, който проследява най-доброто, представено през годините от НФА „БЪЛГАРЕ", разкривайки интригуващи моменти от биографията на твореца и знаменитата му трупа.

Тайната "БЪЛГАРЕ" е създаден конкретно за бенефиса му през октомври 2019 г., когато той отпразнува своя 50-годишен юбилей.

В едно свое интервю Бен Крос даде висока оценка за творческия си партньор: „Ансамбъл „БЪЛГАРЕ" се ръководи от един гений. Казва се Христо Димитров. Той е един много страстен патриот, вярващ в българския дух. Човек, който пропагандира и прославя качествата на българите. И е прав да го прави."


В категории: Духовни средища , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки