Отпуснаха още 10,4 млн. за доставка на противоградови ракети


Отпуснаха още  10,4  млн. за доставка на противоградови ракети
27 Февруари 2020, Четвъртък


С тях ще бъдат обезпечени ракетните площадки в страната през 2020 г.

Автор: Десант

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 10,4 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите. С тях ще бъдат закупени 14 000 броя противоградови ракети за обезпечаване на ракетните площадки в страната през 2020 г.

Количеството е определено въз основа на данните от предходните години и тенденцията към увеличаване на силата и честотата на градовите процеси. Преди откриването на активния сезон по градозащита, Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ (ИАБГ) разполага с 4 382 ракети.

ИАБГ извършва дейности по защита от градушки на селскостопанската продукция в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и района на Подбалканските полета.

През 2019 г. започнаха дейността си две нови регионални дирекции с прилежащите им 62 ракетни площадки, с което броят на ракетните площадки нараства от 200 на 262, а защитаваната територия се увеличи от 17.2 милиона декара на над 20,5 милиона декара, включващи обработваема земя, трайни насаждения и смесено земеползване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки