Спират на 20 юни строителството по бургаския бряг


Спират на 20 юни строителството по бургаския бряг
Снимка: Яна Славянска
27 Февруари 2020, Четвъртък


Датата бе изместена в последния момент с десетина дни по-рано

Автор: Дина Харизанова

Съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, се забранява извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври. Всяка община обаче има право самостоятелно да определи периода и териториите, където да бъде наложено ограничението. 

На последната сесия на местния парламент в Бургас общинските съветници взеха решение строителните и монтажните работи в някои части и квартали на морския град да бъдат преустановени от 20 юни до 13 септември.

Става въпрос най-вече за местата, където може да се реализира туристически продукт, в частност кварталите Сарафово и Крайморие, Приморския парк, както и плажните ивици на територията на община Бургас.

Първоначалното предложение беше това да стане в периода 1 юли – 1 септември. Но по предложение на председателя на постоянната комисия по туризъм в общинския съвет Живко Табаков, срокът бе изтеглен по-рано.

По родното Черноморие неведнъж сме ставали свидетели на продължаващо и по време на туристическия сезон строителство. Дали ще се спази решението на бургаските общински съветници и ще се сложи край на тази практика предстои да разберем в края на юни. За Джулая поне по морето може и да няма багери...


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки