Специални награди за победителите от конкурса „Наследниците на Дечко Узунов“


Специални награди за победителите от конкурса „Наследниците на Дечко Узунов“
23 Февруари 2020, Неделя


Събитието се провежда за 13-и пореден път в Казанлък и е под патронажа на областния управител на Стара Загора

Автор: Десант

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова връчи на 22 февруари специални награди на победители от Националния конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“. Събитието се провежда за 13-и пореден път в Казанлък и е под патронажа на областния управител на Стара Загора.
Конкурсът се организира от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“.

Тази година в надпреварата участваха близо 1000 творби на деца от 5 до 14 години от цялата страна. Младите таланти рисуваха на тема „Толерантност“. Връчването на наградите на отличените се състоя в актовата зала на училището.

Гергана Микова поздрави малките художници и техните преподаватели по рисуване с думите:. „Вашите картини, деца, са наистина прекрасни. Те са сътворени с любов и в тях се оглежда чистотата на машите сърца. Благодаря ви, че със своето истинско изкуство вие стопляте душите ни“. От сцената тя покани директорката на Художественото училище Петя Минекова да организира гостуваща изложба с картини на малки художници във фоайето на Областна администрация в Стара Загора.  



Гергана Микова връчи две Специални награди на областния управител. Те бяха за третокласничката Беатрис Петрова от Казанлък и за петокласничката Калина Латинова от Хасково. Награди бяха раздадени и от името на кмета на Казанлък, на ръководители на държавни институции и неправителствени организации, на местни фирми.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки