Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания


Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания
21 Февруари 2020, Петък


Премиерът коментира, че нарочно в публикацията в каталунския вестник са побрани имена на хора, които познава, но не е виждал от 10-20 години

Автор: Десант

"За стотен път ще кажа, че нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в там. Ходил съм за последно като кмет преди сигурно 15 години", заяви премиерът Бойко Борисов пред медиите в Брюксел.

Повод стана статия на каталунския вестник "Ел Периодико", в която името на Борисов се замесва в пране на пари и собствеността на къща в Барселона.

"Не са мои пари, нямам нищо общо с тези фирми. До този момент към мен нито една служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила, за да ме запита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие", каза Борисов без да спомене името на президента.

Премиерът коментира, че нарочно в публикацията са побрани имена на хора, които познава, но не е виждал от 10-20 години. По думите му е ясно откъде идва атаката към него, защото си пише от кой са подадени сигналите до испанските власти и кои са неправителствените организации.

Още през лятото на 2018 г. евродепутатът Елена Йончева, тогава народен представител от БСП, обяви, че разследва къщата на премиера.

Самият Борисов пък си спомни пред медиите, че темата пак се завъртя цял месец още по време на евроизборите миналата година. Премиерът заяви още, че този сюжет е бил подет най-напред от "децата на разузнавачи от ГРУ, които сега са в Европейския парламент", очевидно визирайки бивши членове на екипа на президента.

"Няма да ме разколебаят. Аз ги разбирам тези ченгеджийски номера. Преди два месеца ме предупредиха", разкри още Борисов. По думите му сценарият предвиждал пикът на напрежението да бъде в сряда и статията да съвпадне с шествието, но се е провалил. "Направено да ми цапа името", заключи Борисов.

А за участниците в атаката каза: "Аз съм почти сигурен, че има и от Изток, и съм се хванал за няколко рубли", каза още Борисов, като не му е убегнал фактът, че статията от испанския вестник веднага е излязла преведена в ТАСС.

"Ако имах и най-малко участие в това, със сигурност", отвърна Борисов на въпроса дали би подал оставка. Премиерът изтъкна и факта, че през годините е получавал най-висшите полицейски отличия и ордени на Испания и спрените тонове кокаин.

По повод обвинението на БСП, че са манипулирани данни за икономическия растеж, Борисов заяви: "Статистиките, които цитирам, са на ЕК, не наши". Премиерът коментира и преговорите по бюджетната рамка на ЕС, които текат в Брюксел.

"Не съм оптимист, че днес ще се разберем. Моето изказване ще бъде чисто геостратегическо - миграцията, защитата на границите, политиките, които най-много плашат хората", каза още министър-председателят.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки