Прокуратурата разпространи снимки на къщата в Бургас, в която бе открит част от „банановия“ кокаин


Прокуратурата разпространи снимки на къщата в Бургас, в която бе открит част от „банановия“ кокаин
19 Февруари 2020, Сряда


Ако Ахмед Али бъде признат за виновен, го чака присъда от 3 до 12 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева

Автор: Десант

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ахмед Али. 38-годишният мъж е обвинен за това, че е държал с цел разпространение над 2 килограма кокаин, чиято стойност възлиза на 321 276 лева.Подробности от разследването бяха разкрити пред медиите от Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Христина Дамянова – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР – Бургас.Старши комисар Сотиров, съобщи че обвиняемото лице е задържано при проведена специализирана полицейска операция. Той посочи, че задържаното лице е на 39-години и няма криминални прояви.„В понеделник, при претърсване на дома му, са открити  над 2 килограма кокаин. Един грам на улицата се продава за 150 лева, така че общата стойност на задържания високорисков наркотик е над 300 000 лв.“, коментира още директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров, допълвайки, че от началото на годината са разкрити 79 случая на установено държане на наркотици. В това число са и 2 лаборатории за метамфетамин и 1 ферма за марихуана. Прокурор Дамянова заяви, че предвиденото в закона наказание за горепосоченото престъпление е от 3 до 12 години „лишаване от свобода“. Законът предвижда и „глоба“ в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Прокурор Чинев съобщи, че се работи по различни версии за разкриване на престъплението. Той каза още, че на този етап нито може да се отрече, нито може да се потвърди категорично, дали откритите над 2 кг кокаин са част от банановата пратка от 17 август 2019 г., когато в склад за банани в морския град бяха открити 76 килограма кокаин. Прокурор Чинев добави, че обвиняемото лице е работило в складовата база в периода, когато бяха открити горепосочените 76 килограма кокаин, но не разкри други подробности, тъй като те не биха били от интерес на разследването.

Прокурор Чинев и старши комисар Сотиров се обединиха около мнението, че борбата с държането, придобиването и разпространението на наркотици е изведена като приоритет на прокуратурата и полицията в Бургас. Те добавиха, че за установяването и задържането на обвиняемото лице се е стигнало благодарение на отличната координация между Окръжна прокуратура – Бургас и ОД на МВР в града.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки