Поменът за гибелта на Левски продължава два дена в Босилеград


Поменът за гибелта на Левски продължава два дена в Босилеград
Снимки: КИЦ „Босилеград"
19 Февруари 2020, Сряда


Освен местните жители,  пред паметника на Апостола там се поклониха и гости от Кюстендил и с. Горановци

Автор: Десант

Два дни ще продължи поменът на гибелта на Левски в Босилеград.

На 18 февруари около 60 души от клуб „Вяра, Надежда и Любов" при НЧ „Асклепион 1998" от Кюстендил и представители на НЧ „Христо Ботев” от с. Горановци специално дойдоха с автобус и леки коли и с букети каранфили и кокичета, зад а се поклонят смирено пред паметника на Апостола в Босилеград.



Гостите от Кюстендил изпълниха вълнуваща културна програма – рецитаторите Йорданка Зарева и Славян Грънчаров рецитираха „Левски” от „Епопея на забравените” и „Опълченците на Шипка” от Вазов. Сред участниците във възпоменателното тържество беше и почетният гражданин на Кюстендил Недко Каблешков – дългогодишен директор на Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ и един от учредителите на НЧ „Асклепион 1998“.

Иначе, клуб „Вяра, Надежда и Любов" редовно идва два пъти годишно в Босилеград – на 18 юли по повод рождената дата и на 18 февруари по повод гибелта на Апостола.

В следобедните часове в Босилеград пристигна и делегация от Община Кюстендил. Кмета на Кюстендил Петър Паунов положи венец и се поклони пред паметника на Левски в Босилеград, след което посети КИЦ „Босилеград”. 



Поклоненията пред паметника на Левски продължават и на 19 февруари. В 12,00 часа община Босилеград ще проведе своето възпоменание, а КИЦ „Босилеград”, Столична община и Граждански комитет „Западни покрайнини” в 14,00 часа ще проведат възпоменателна програма в КИЦ-а, след което ще положат венци и цветя пред паметника на Апостола.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки