Търсят купувач на имот на Баневи в Бургас, принадлежал на „Балкантурист"


Търсят купувач на имот на Баневи в Бургас, принадлежал на „Балкантурист"
Снимки: Авторът
11 Февруари 2020, Вторник


Вижте подробностите

Автор: Дина Харизанова

Производствен имот на бизнес семейството Николай и Евгения Баневи в Южната промишлена зона на Бургас е обявен за публична продажба от частен съдебен изпълнител. Той е с площ 1364 кв.м с построена в него сграда. Продава се заради дългове на дружеството „Хелио турс“, принадлежащо на двамата съпрузи. Взискател по делото е софийската фирма „Пластон 21“. Обявената начална цена за обекта е 76 320 лв.



Преди години имотът е бил на „Балкантурист“, като впоследствие е приватизиран от „АКБ Форест" (приватизационния фонд, създаден от Банев). В него се намират халета с цехове и складове на поделението на бившата държавна туристическа фирма в Созопол.

В момента теренът е потънал в бурени, а производствените постройки са разбити и в окаяно състояние. 

На място екипът ни видя и старо обявление за публична продажба от същия частен съдебен изпълнител с дата от октомври 2019 г. Работещи в околните складове и предприятия коментират, че вече са правени няколко опита порутеният имот да бъде продаден, но всички били неуспешни. Вероятно и този път няма да му се намери купувач.



В момента срещу Баневи тече наказателен процес за пране на пари и данъчни измами. Антикорупционната комисия поиска отнемане на незаконно придобито по Черноморието имущество от бизнес семейството на обща стойност от над 140 млн. лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки