България - страната на рисовете и поровете


България - страната на рисовете и поровете
11 Февруари 2020, Вторник


Вижте как лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира измислените животни у нас и какво общо имат с тях... вецовете

Автор: Десант

В сутрешния блок на БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че екоактивистите „спекулират с чистите чувства и неособената осведоменост на младите хора, за да ги изкарат на улицата да протестират“. 

„В началото на хилядолетието т.нар. зелени организации, интересуващи се единствено от своите материални изгоди, са вкарали свои хора в Министерството на екологията. Често те бойкотират нормалното развитие на държавата“, добави той.

„България е държавата в ЕС с най-голям процент защитени зони. Те са над 1/3 от територията“, обясни народният представител и допълни, че „България е страната с измислени животни и растения. Тук има степен пор, който е защитен и много средства са изхарчени за него, а никой не го е виждал“.

„Оказа се, че в родината ни дори има рисове. Били в Странджа. Последният бил убит през 1953 г. Ако четем докладите на еколозите, ще се окаже, че по високите блокове на Бургас скачат рисове и нападат хората. От тези глупости се вадят пари“, коментира Валери Симеонов.

Повод за думите му стана настояването на еколозите да се затворят и разрушат 43 водноелектрически централи у нас. 43 централи, които довчера не са били опасни и вредни, сега трябва да бъдат разрушени, само защото им е изтекло разрешителното, изтъкна в ефира на БНТ лидерът на НФСБ.

Той сподели, че е внесъл законопроект за ВЕЦ-овете, за да поправи това безумие. „Не става въпрос за някаква форма на лобизъм, а за това, че 43 водноелектрически централи в България са изградени, работили са. Били са общо около 160. Сега тези, които са останали, трябва да спрат своята дейност“, уточни депутатът.

„Когато са пуснати в действие, тези малки ВЕЦ-ове са отговаряли на всички изисквания. Получили са разрешения от Министерството на околната среда и водите. Единственият им „грях“ е, че им е изтекло разрешителното и сега една група зелени рекетьори се опитват да накарат държавата да ги забрани“, посочи още той.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки