Валери Симеонов: Хазартът е една проказа с мащабите на пандемия


Валери Симеонов: Хазартът е една проказа с мащабите на пандемия
Снимка: БНТ
11 Февруари 2020, Вторник


Вижте какво още коментира лидерът на НФСБ в сутрешния блок на БНТ

Автор: Десант

,,Законът за хазарта мина без нито едно изказване, което означава, че и управляващи, и опозиция са убедени, че е време за един такъв закон. Нямаше противопоставяне,  имаше различни становища, но е назряло времето за този законопроект. Хората започнаха най-сетне да разбират, че хазартът е една проказа с мащабите на пандемия, която нанася поражения на българското общество заради свободния режим, наложен от най-различни оператори, което довежда до зависимост, която мога да сравня като зависимостта от наркотиците и която понякога коства, освен имущества, и човешки животи''. Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

,,Второто, което не е за подценяване, е информацията, която излезе от братя Найденови за Васил Божков. Тогава бяха изнесени данни, че между 210 и 260 млн. лева са нанесени като щета на бюджета от началото на периода на тези частни лотарии. Виждате, че напоследък Агенция "Държавна финансова инспекция", както и данните от финансово министерство, говорят за 3-4 пъти по-голям размер на нанесени щети на държавния бюджет.

Това даде основания аз да внеса този законопроект и самата ситуация помогна много. Хубаво е, че излезе тази информация, от която се разбра също така, че хората, които е трябвало да отговарят за контрола, са били зависими, в случая Комисията по хазарта. Моето лично убеждение е, че в тази Комисия става въпрос за много сериозни корупционни зависимости'', каза още той.

,,Председателят й взимал 10 000 лева на ден, което подсказва, че явно наистина става дума за мащабна корупционна сделка, която ощетявала държавния бюджет. Законопроектът е доста по-краен и категоричен. Хубаво е, че този момент настъпи и че бях подкрепен от ГЕРБ, което бе много важно за прокарването на законопроекта'', изтъкна лидерът на НФСБ.

,,Факт е, че г-н Божков говори със самочувствие за някакви зависимости, за които обаче не е предоставил никакви данни. В случая той само внушава някакви неща. Вижте братя Найденови - когато са били заплашени от него, излязоха и изкараха всичко с данни за бизнеса на Васил Божков и самия него. Но ето че за една седмица законът беше прокаран и мерките спрямо Божков бяха взети. Видях една смелост на действията от страна на държавата, която беше приятна изненада'', посочи още Симеонов.

Той отправи известен упрек към прокуратурата за това, че е можела по-рано да се сезира и да не позволи на Божков да напусне страната.

„Факт е, че е имало страх у всички от него. В София се носят градски мълви и легенди колко човека е убил и застрелял, страх от друга форма на въздействие и това комбинирано с едни сериозни подкупи и рушвети в продължение на шест-седем години. Естествено, че министри също са се страхували от него. Днес е министър - утре е на улицата. В държавата няма механизъм, за да ги предпази. Всеки министър има семейство, деца и е нормално да се страхуват. Политиците не са по-различни от хората. Те не са ангели небесни'', каза още Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки