Фрегатата „Верни" отпразнува 11 години в състава на българските ВМС


Фрегатата „Верни" отпразнува 11 години в състава на българските ВМС
Снимки: ВМС
10 Февруари 2020, Понеделник


През изминалата 2019 г. екипажът й бе удостоен с приза „Екипаж на годината“

Автор: Десант

На 9 февруари 2009 г. във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия, на борда на фрегата „Уелинген”, тържествено е вдигнат военноморският флаг на Република България и присвоено името „Верни”.   

11 години по-късно, на 7 февруари  2020 г. в тържествена обстановка се отбеляза годишнината от приемането на фрегата в състава на българските Военноморски сили.

В своя поздравителен адрес началникът на щаба на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков поздрави командира на кораба капитан ІІ ранг Теодор Кабаков и военнослужещите от екипажа на „Верни“ и им благодари за ежедневните усилия и високия професионализъм, проявен при изпълнение на всички поставени през годината задачи.

Той им пожела да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност!



От своя страна, командирът на кораба капитан ІІ ранг Кабаков поздрави екипажа си и изрази своята увереност в способностите им, техния професионализъм, несломим дух и решителност да работят все така всеотдайно за издигане престижа и авторитета на дивизиона патрулни кораби и на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

През изминалата 2019 г. екипажът на „Верни“ бе удостоен с приза „Екипаж на годината“.

За 2020 г. пред фрегатата предстои участие във Постоянната военноморска група на НАТО №2, както и във всички учения провеждани от ВМС на Рeпублика България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки