Няма да има затвор за „споделеното пътуване"


Няма да има затвор за „споделеното пътуване"
Снимката е илюстративна
10 Февруари 2020, Понеделник


Поредната фалшива новина нажежи до червено социалните мрежи

Автор: Яна Славянска

Явно има хора, които  четат информациите така, както дяволът чете евангелието. Така и с последния хит за чесане на езиците в социалните мрежи - как щели били да вкарват в затвора хората, предлагащи „споделено пътуване". 

И както е рекъл поетът, захвана се „под мустаците увиснали" едно „псуване сърдито" на живота...

Ама как така, няма ли да мога да карам колегите си на работа? Ами сега бележки  за роднински връзки ли трябва да вадим, ако ще возим някой с нас? Редят объркани въпроси хваналите се на въдицата лапнишарани. 

А тези, които тиражират поредната фалшива новина, са сложили тлъста стръв на въдичката си - цели 5 години ще се лежи в затвора за споделеното пътуване. 

То е ясно, че петнадесетте депутата, проявили въпросното законотворчество, са споменавани с роднините си до девето коляно с цветисти попръжни. Без „Осанна" - само с „Разпни го!".

И хич на никой не му идва на ум да я провери тази работа дали е така. Зер в сайта на народното събрание са качени всички законопроекти - черно на бяло. Официално! Няма скрито-покрито. 

Та там, ако някой си направи труда, ще може да се запознае в детайли и с въпросния законопроект за изменение на Наказателния кодекс. И за изненада на сърцатите хейтъри, ще прочете, че иде реч за инкриминиране на „нерегламентирания превоз" на пътници - без съответното разрешение, регистрация или лиценз. Като изрично в мотивите е посочено, че т.нар. „споделено пътуване" ще е остане извън обхвата на Наказателния кодекс. 



Както се пише в карикатурите: „Без думи..." 


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки