Над 75 000 проверки в горите от началото на годината


Над 75 000 проверки в горите от началото на годината
Снимката е илюстративна
06 Февруари 2020, Четвъртък


За първия месец на годината са задържани са 33  моторни превозни средства, 28 коня, 135 каруци, 62 моторни триона, три пушки и други ловни уреди и боеприпаси

Автор: Десант

Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) и държавните предприятия продължават и тази година интензивния контрол, превенция срещу незаконни действия и опазване на горските територии.

Над 75 000 проверки са извършени от началото на годината от горските инспектори от регионалните дирекции по горите и служителите по опазване на горите в предприятията. Проверява се за спазване на нормативните разпоредби за добив, транспортиране и съхранение на дървесина, както и за изпълнение на правилата по време на лов за безопасно протичане на ловните излети и предотвратяване на инциденти и нещастни случаи.

1150 акта са съставени за установени нарушения по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Санкциите са предимно за транспортиране и съхранение на дървесина без контролна горска марка и непридружена с превозен билет.

През първия месец на 2020 г. общото количество на иззетата от служителите по горите незаконна дървесина е над 1400 куб. м. Задържани са 33  моторни превозни средства, 28 коня, 135 каруци, 62 моторни триона, три пушки и други ловни уреди и боеприпаси.

Продължават проверките на ИАГ по контрол във всички горски територии на страната и на служителите на предприятията по опазване на държавните гори, както и съвместните акции срещу нарушителите с представители на Министерство на вътрешните работи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки