Ново оборудване улеснява персонала наУМБАЛ-Бургас


Ново оборудване улеснява персонала наУМБАЛ-Бургас
Снимка: УМБАЛ-Бургас
06 Февруари 2020, Четвъртък


То позволява по-добро и по-лесно обслужване на пациентите от персонала на лечебното заведение

Автор: Десант

Ново оборудване улеснява медицинските сестри и санитарите в УМБАЛ Бургас при преместването на пациенти. То е механично и не се налага пациентите да се вдигат на ръце, което значително затруднява персонала.

Част от приспособленията вече са доставени в болницата. Те са предназначени за трансфер на пациенти от болничното легло към носилка и обратно и за транспортиране от болничната стая до кабинетите за изследвания и консултации. Има и универсален лифт за повдигане на пациента от легнало и седнало положение от болничното легло към носилка, медицинска инструментална маса с хидравлично повдигане на плота.          

Оборудването е закупено по проект "Устойчива заетост за лицата с увреждания, служители на УМБАЛ-Бургас АД", финансирано със средства на Агенцията за хората с увреждания по чл. 44, ал.1 от Закона за хората с увреждания. Общата стойност на проекта е 62 096 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ.

Обща цел на проекта е гарантиране на пълноценното и равноправно упражняване на правото на труд на хората с увреждания, работещи в болницата чрез закупуване на оборудване, подпомагащо изпълнение на преките служебни ангажименти на лицата от целевата група, заемащи длъжност санитари и медицински сестри.

Предстои доставка на на  подопочистващи автомати, комбинирани хигиенни колички, сакодържатели и други.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки