„Български пощи“ преустанови приемането на пратки за Китай


„Български пощи“ преустанови приемането на пратки за Китай
Снимкету са илюстративни
05 Февруари 2020, Сряда


Мярката е временна и ще продължи до нормализиране на ситуацията с авиопревозвачите в региона

Автор: Десант

„Български пощи“ ЕАД временно преустанови приемането на пратки за Китай до нормализиране на ситуацията с авиопревозвачите в региона. От учреждението посочват, че това се налага заради спрените полети на авиокомпаниите, обслужващи дружеството, до китайските летища в Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

По получена информация от пощенския оператор в Китай, входящият трафик в страната е силно затруднен и допълнително се очакват закъснения, както и липса на информация за проследяване на пратки.

От „Български пощи“ обещават да публикуват на интернет страницата си актуална информация, свързана с доставките на пратки за и от Китай.

Преди седмица от дружеството информираха, че заради дезинфекцията на изходящите пратки от град Ухан и транзитно преминаващи през сортировъчния център в града ще има забавяне на доставките.Не е тайна, че един от десетте най-посещавани сайтове в България е уеб платформата Алиекспрес (Aliexpress), чрез която китайски потребители и фирми продават своите продукти директно на клиенти в целия свят, респективно у нас.

След появата на опасния коронавирус много от направилите поръчка чрез този портал българи се притесниха да не би заразата да достигне до тях чрез пратките. 

Това обаче е практически невъзможно, тъй като върху различните замърсени повърхности (дръжки на врата, кранчета, пакети и пр.) вирусът остава жив и активен до 48 часа, а пратките на китайските доставчици пътуват до нашата страна средно около две седмици.  


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ивчо
06.06.2020 19:19:32
0
0
Безумно глупаво. Още повече, че като прочетох това ревю https://dpanov.com/aliexpress/ едва дали ще имаме проблем с короната и пратките от Китай.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки