Бургас е едно от предпочитаните места за заснемане на филми


Бургас е едно от предпочитаните места за заснемане на филми
Снимка: Община Бургас
29 Януари 2020, Сряда


Вече 7 продуцентски къщи са заявили интерес да снимат в морския град своите най-нови продукции

Автор: Десант

7 продуцентски къщи са заявили интерес да снимат в Бургас своите най-нови продукции. Част от тях са предвидили сериозно присъствие на сцени от града в сюжетната линия, а в сценария на други е заложено действието изцяло да е ситуирано в Бургас.

Сред обектите, които се предпочитат за снимачна площадка, са жп гарата, пристанището, морската градина, казиното, старият плаж и улица „Богориди".

Продуцентите ще представят своите концепции, с които кандидатстват за съфинансиране от Община Бургас пред комисията по култура и читалищна дейност към местния парламент  на 5 февруари. Тя ще разгледа финансовата аргументация на всеки филмов проект и ще определи размера на съфинансирането.

Сред предложенията има документални, късометражни, игрални филми и сериали.

Всички продукции, независимо от жанра, са с впечатляващ актьорски състав. В звездния каст са включен част от най-актуалните в момента актьори, както и утвърдени и обичани имена от киното и театъра. Сред тях са Досъо Досев, Ицхак Финци, Лилия Маравиля, Михаил Билалов, Башар Рахал, Бойко Кръстанов, Йоана Темелкова, Захари Бахаров, Филип Аврамов, Александър Сано и мн. др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки