Прокурори и полицаи влязоха в офисите на Васил Божков


Прокурори и полицаи влязоха в офисите на Васил Божков
29 Януари 2020, Сряда


Разследващи има и в Комисията по хазарта

Автор: Десант

Засилено полицейско присъствие има от ранните часове в сряда пред сградата на "Нове холдинг" и в офиси на бизнесмена Васил Божков и притежаваната от него "Национална лотария" в София.. Специализираната прокуратура и МВР влязоха в офисите му на ул. "Московска". Разследващите претърсват и помещения на адреси на ул. "Фритьоф Нансен", бул. "Васил Левски".

По информация на БНТ се проверяват и други адреси в това число и бивша резиденция на Тодор Живков в парк Витоша, ползвана от Божков. Образувано е досъдебно производство.

Прокуратурата влезе и в Комисията по хазарта. Има и арести.

Засега от държавното обвинение и вътрешното министерство на съобщават никаква официална информация за действията си.

Припомяме, че миналата седмица спецпрокуратурата и полицията иззеха документи от Държавната комисия по хазарта. Лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов  пък предложи законопроект, предвиждащ държавата да монополизира бизнеса с лотарийните игри. Мерки за регулиране на хазарта лансира и финансовото министерство.  

Поводът за акцията в Държавната комисия по хазарта преди седмица беще доклад на Агенцията за държавната финансова инспекция (АДФИ), според който около 210 милиона лева не са постъпили в хазната, защото Комисията е таксувала по различен начин "Българския спортен тотализатор" и частните оператори.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки