Отменят посрещането на китайската Нова година в София и Бургас


Отменят посрещането на китайската Нова година в София и Бургас
28 Януари 2020, Вторник


Причината е спирането на пътуванията на китайците извън родината им

Автор: Десант

От 5 до 8 февруари в София и в Бургас трябваше да се проведат редица събития с празнична програма, посветенa на китайската Нова година и Празника на фенерите.

Заради разпространението на опасния коронавирус, от китайския културен център в българската столица, отмениха всички запланувани мероприятия.

Както гласи съобщението им, причината е, че за да се спре „успешно разпространение на коронавируса", както и да се осигурим „опазването на живота и здравето на хората вътре и извън пределите на Китай, китайското правителство спира временно всички групови пътувания на китайци извън Китай, свързани с обмен и друг тип обществени мероприятия". 

Отменената програма предвиждаше шоуспектакъл на арт трупа "Тиенихуей" от китайския град Нинбо   burgasinfo.com, част от културно-туристическото турне "Процъфтяващият път на коприната" - "Живописна Джъдзян" и др. Трупата трябваше да представи различни елементи от традиционната китайска култура, сред които фокуси, изкуството на променящото се лице, акробатични номера и традиционна китайска музика.

Хората, които са си закупили билети за мероприятията на китайците, ще могат да ги върнат на касите, откъдето са ги взели, като платените от тях суми ще бъдат възстановени при предоставянето им заедно със съответния касов бон.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки