Шумен дава два язовира на държавата


Шумен дава два язовира на държавата
Язовир Друмево
22 Януари 2020, Сряда


Наемателите им ще продължат да стопанисват съоръженията до крайните срокове на контрактите си

Автор: Десант

Язовирите в селата Костена река и Друмево да бъдат прехвърлени за стопанисване от общината на държавата, предлага в докладна записка кметът на Шумен Любомир Христов.

Причината е, че при направените проверки е установено, че двата водоема са в много лошо състояние, за което общината може да търпи и санкции. В докладната записка се посочва още, че наемите от двата язовира, които постъпват в общинската хазна не са достатъчни за покриването на разходите по поддръжката им и обезопасяването им.

Предложението на администрацията бе разгледано в сряда от членовете на Правна комисия към Общинския съвет, които го подкрепиха единодушно, съобщава Шум.бг.

Стана ясна още, че двата язовира в момента са отдадени под наем. Договорът за наем на яз. „Костена река“ изтича на 18 март тази година, а този на язовира в село Друмево на 13 март 2026 г.

Пред Правна комисия кметът Любомир Христов обясни, че прехвърлянето на язовирите на държавата не означава, че договорите с наемателите се прекратяват автоматично и те ще продължат да стопанисват съоръженията до крайните срокове на контрактите.

През 2018 г. с решение на местния парламент общината прехвърли на държавата язовирите в селата Ивански, Дибич, Градище, Овчарово, Салманово, „Соара“ в землището на кв. Дивдядово, двата язовира край Царев брод и този в Новосел.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки