Продължава изграждане на шумоизолираща стена край Сарафово


Продължава изграждане на шумоизолираща стена край Сарафово
Снимка: Десант
17 Януари 2020, Петък


Идеята датира още от времето, когато лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе общински съветник в Бургас, но тогава не се намериха пари за реализирането й

Автор: Десант

В бургаския квартал Сарафово продължават дейностите по изграждането на шумоизолираща стена между населеното място и намиращото се в непосредствена близост летище. Предназначението на съоръжението е да спира шума от самолетните писти и от автомобилите, минаващи по натоварено шосе към Слънчев бряг.

Изграждането на високата три метра стена се реализира на три етапа. Целият проект е на стойност над два милиона и половина лева без ДДС. В момента се довършва преградата на моста над кръговото движение, където височината ще достигне четири метра и ще осигури шумоизолацията на населеното място.

Последният етап, за който все още се търси финансиране, включва продължение на стената в посока Поморие. Предстои да бъде монтирано и осветление.

В края на миналата година бургаският кмет Димитър Николов предложи приходите от повишения данък на старите автомобили в морския град да отиде за изграждането на шумозащитната стена край Сарафово.

Припомняме, че още преди години като общински съветник Валери Симеонов и групата на патриотите в местния парламент настояваха тя да бъде направена, но тогава не можеха да се намерят нужните средства, за да се реализира това намерение.

Стената се изгражда успоредно на шосето до пътната връзка от Бургас до Сарафово и ще е с дължина два километра. Проектът е съвместен между морската община и Агенция „Пътна инфраструктура“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки