Валери Симеонов: Вината на Нено Димов не е лична, а механична


Валери Симеонов: Вината на Нено Димов не е лична, а механична
17 Януари 2020, Петък


Ще имаме заседание с коалиционните ни партньори за изпълненото и неизпълненото от програмата ни – съобщи зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ в предаването „Още от деня“ на БНТ

Автор: Десант

„Нашата позиция - и ние я изразихме на Коалиционния съвет е, че не по този начин трябва да се потушава общественото напрежение. Арестът на министъра по никакъв начин няма да допринесе за каквато и да било промяна на язовира и водоподаването.

От друга страна, аз бих определил вината на Нено Димов не като лична, а по-скоро като механична. Като една много малка част от вината на длъжностните лица, които са подготвяли тези графици. Но тези неща не се обясниха на хората. Просто по един установен метод за потушаване на общественото напрежение се набеляза изкупителната жертва“.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Още от деня“ на БНТ в четвъртък вечерта.

По думите му съдебното решение за Нено Димов още от самото начало е тръгнало с много шум и напрежение, и с много грешни данни. Като, например, казаното от Специализираната прокуратура, че яз. „Студена“ е собственост на МОСВ, посочи Валери Симеонов. „Не приемам решението на Специализирания съд. Смятам, че то е продиктувано от обществен натиск. Добър ден, правосъдие! Е, тогава нека улицата раздава присъди“, каза лидерът на НФСБ.

„За да напуснем коалицията – трябва да има сериозни причини, свързани с управленската програма, под която сме се подписали. Аз не съм се подписвал за водния обем на язовир „Студена“, „Пчелина“ или който е да е бил язовир. А под управленска програма“. Така Валери Симеонов отговори на въпроса на водещата дали недоволството на малкия коалиционен партньор ще е основание за разваляне на коалицията.

Ще имаме заседание с коалиционните ни партньори за изпълненото и неизпълненото от програмата ни и тук имаме сериозни забележки, съобщи Валери Симеонов. И даде примери с битовата престъпност, повишаване на доходите – пенсиите, справянето с маргиналните групи, патриотичното възпитание.

„Но тези неща се решават с разговор, с диалог. Търсим този диалог. Когато стане невъзможен - ще дойда и ще ви кажа: Дотук бяхме с коалицията“, каза Валери Симеонов.

Той съобщи, че по-рано в четвъртък, заедно с колегите си от НФСБ, е внесъл в Народното събрание промяна на Закона за хазарта. „Това е моя ангажимент срещу тази съвременна проказа – хазарта. Доказана зависимост и болест“, посочи лидерът на НФСБ. Той припомни, че през юни 2018 е внесъл с колегите си от НФСБ проект на Закон за хазарта.

„Сега внасяме по-усъвършенстван вариант, в който предлагаме НС тотално да забрани лотарията като вид хазартна игра за частни фирми. Лотарията трябва да бъде възложена единствено на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“, което има задължението да насочва 50 % от приходите към  спорт, образование, култура“, посочи Валери Симеонов. То добави, че предложението за законодателна промяна предлага в радиус от 300 метра от училища да има забрана на предлагания на лотарийни билети. Искаме да се лицензират всички места, където се предлагат и търкат билетчета, посочи още Валери Симеонов.

В коментара си за приетия на първо четене в НС т.н Закон за горивата Валери Симеонов заяви, че с подкрепата си народните представители са показали, че мислят за дребния и среден бизнес и заяви надежда това да бъде така и на второ четене. Той припомни, че през средата на 2018 г. е бил приет един лобистки закон в полза на монополите и големите картелни фирми.

Припомни още, че като вицепремиер е излязъл да защити малките собственици на бензиностанции и търговци на горива и че оттогава НФСБ работи в посока на това да бъде защитена справедливостта и се даде възможност да има и дребен, и среден бизнес.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
десантчик -патриотев :)
28.01.2020 12:55:17
0
0
АРЕЕ, СИМЕОНОВ, РИТАЙ ТИКВАТА....У.....ТИКВАТА....! :) СТИГА СИ ЛЪГАЛ......
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки