Вицепремиерът Марияна Николова ще открие българо-китайски бизнес форум


Вицепремиерът Марияна Николова ще открие българо-китайски бизнес форум
13 Януари 2020, Понеделник


Тя ще предвожда нашата делегация за 17-та сесия на Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество между България и Китай

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова заминава за Пекин, където ще се проведе 17-та сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество. Сесията ще се състои на 16 януари и ще бъде съпредседателствана от вицепремиера Николова.

В българската делегация ще бъдат заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Бойко Таков, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, както и на министерствата на икономиката, на земеделието, храните и горите, на енергетиката и на туризма.

Сесията на Междуправителствената смесена комисия ще бъде предхождана от Българо-китайски бизнес форум, който ще бъде открит от вицепремиера Марияна Николова. Във форума ще вземат участие 24 български компании.
 
В рамките на визитата вицепремиерът ще се срещне с вицепрезидента на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции - сър Дани Александър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки