Навършиха се 121 години от създаването на Щаба на Военноморските сили


Навършиха се 121 години от създаването на Щаба на Военноморските сили
Снимки: ВМС
13 Януари 2020, Понеделник


По този повод във Варна се проведе тържествено събрание

Автор: Десант

На 13 януари в Щаба на Военноморските сили се проведе тържествено събрание по случай 121-ата годишнина от създаването му.

Гости на тържеството бяха областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев,  кметове на районни в град Варна, представители на община Варна, началника на МБАЛ Варна към ВМА, бивши командващи на флота и ветерани, както и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.

Слова произнесоха началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров и контраадмирал от запаса Константин Богданов – бивш началник на Щаба на Военноморските сили.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов поздрави личния състав и връчи награди на отличили се военнослужещи и цивилни служители.

Бяха обявени предметната награда и грамота от министъра на отбраната за цялостен принос и участие на ВМС в проведената през миналата година национална комуникационно-информационна кампания на МО „Бъди войник”.

Музикален поздрав към личния състав на Щаба поднесе мъжкия хор на моряците ветерани „Христо Манолов” при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Варна. Бяха изпълнени три марша от които служителите на Щаба след гласуване избраха за своеобразен химн на ВМС песента „Български моряк” по музика на Тончо Русев и текст на Евтим Евтимов.



Тържеството завърши с обща снимка пред Адмиралтейството.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки