Прокуратурата вече е сезирана за умишленото всяване на паника по темата за „безводието“ във Варна и Бургас


Прокуратурата вече е сезирана за умишленото всяване на паника по темата за „безводието“ във Варна и Бургас
09 Януари 2020, Четвъртък


На пресконференция по-рано областният управител на Варна Стоян Пасев бе категоричен, че Костадин Костадинов спекулира със страховете на хората и умишлено всява паника

Автор: Десант

Прокуратурата вече е официално сезирана за умишленото всяване на паника по темата за „безводието“ в областите Варна и Бургас от страна на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, научи „Десант“ от отлично информиран източник. Става въпрос за множество изпълнителни деяния, които са извършени в условията на продължавано престъпление и при форма на вината пряк умисъл.

Отделно от това са налични и достатъчно обективни признаци за едро хулиганство при нахлуването в кабинета на областния управител на Варна, където вчера се разигра поредният цирк на Костадинов.

Налице са необходимите предпоставки за образуване на досъдебно производство, което първоначално ще се води срещу неизвестен извършител, докато не се съберат достатъчно доказателства съгласно реда, регламентиран в Наказателно-процесуалния кодекс.

След това виновните лица ще бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми, ще им се направят криминални регистрации в МВР, а не след дълго ще бъдат предадени на наказателен съд с конкретни обвинения.

Най-вероятно едно от лицата ще отговаря и за продължавано престъпление по чл. 326 от Наказателния кодекс, за което може да бъде осъдено на лишаване от свобода до 2 години, както и за едро хулиганство по чл. 325, за което също се предвижда затвор или пробация.

На пресконференция по-рано областният управител на Варна Стоян Пасев бе категоричен, че Костадин Костадинов спекулира със страховете на хората и умишлено всява паника.

"Не знам защо хората от „Възраждане“ искат да прехвърлят проблема от болната на здравата глава, правейки съпоставка между Перник и Варна. На 100% Ви заявявам, че водна криза във Варна няма и няма да има. Водата няма цвят, затова е добре партийно да не се спекулира с нея", заяви от своя страна управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов.

Припомняме, че Костадинов разпространи видео в социалните мрежи, в което се беше снимал близо до периферията на язовир "Камчия". Апокалиптичните му твърдения, че язовирът е почти пресъхнал, бяха опровергани от ВиК дружествата в двете области.

По официални данни язовир "Камчия", който захранва с питейна вода основно Бургас и съвсем малка част от Варна, е пълен на 65 процента. Количеството вода в него ще стигне за потребителите за период от 7 до 10 месеца, преди да достигне критичния си минимум. Това е при положение, че за този период не капне и една капка дъжд или няма сняг.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Боян Балев
09.01.2020 17:50:15
6
32
Независимо от мотивацията им, поведението на групичката нахлула в областната управа е скандално и обществено опасно. Чуваха се ясно обидни думи и вулгарни псувни! Тази противообществена проява според мен напълно заслужава прокурорското “внимание”.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки