Селата в бургаските общини остават без обществен превоз


Селата в бургаските общини остават без обществен превоз
08 Януари 2020, Сряда


Сред потърпевшите общини са Малко Търново, Карнобат, Средец и Созопол

Автор: Светлана Николова

Превозвачи от цяла Бургаска област ще започнат ефективен протест и ще спрат обслужването на линиите от 13-ти януари. Сред тях е и транспортната фирма „М-Бус”, откъдето вече са уведомили областния  управител и кметовете на общини за протеста.

Сред потърпевшите общини са Малко Търново, Карнобат, Средец и Созопол. Ако жителите на малките населени места там са планирали пътуване с обществен превоз на 13 януари, ще трябва или да го отменят, или да търсят алтернативен начин да се предвижат.

Припомняме, че през декември 2019 г. Националното сдружение на автобусните превозвачи в България предприе символични действия и даде срок от един месец на институциите да изпълнят исканията им.

Браншът тогава призова за намаляване размера на тол таксите и обхвата на системата, справедливо разпределение на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите, както и по-строги санкции за нерагламентирания превоз на пътници.

Исканията не бяха изпълнени. 

Държавата така и не отпусна необходимия размер субсидии за слабонаселените райони.

„Надяваме се пътниците да ни разберат и да ни подкрепят. Съжаляваме за неудобството, което протестът ще им създаде, но нямаме друг изход. За нас вече е невъзможно да обслужваме онези линии”, се казва в отворено писмо до медиите от транспортната фирма „М-Бус”, която от години обслужва линиите в няколко общини в Бургаска област. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки