Патриархът освети в столицата бойните знамена


Патриархът освети в столицата бойните знамена
Снимки: Българска патриаршия
06 Януари 2020, Понеделник


Вижте какво каза той в словото си

Автор: Десант

След отслужената в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" тържествена архиерейска Василиева св. литургия, в която молитвено участие взе и българският патриарх Неофит, Негово светейшество възглави Богоявленския водосвет в Патриаршеската катедрала.



В 11 ч. на площада пред столичния Храм-паметник „Св. Александър Невски" бяха благословени и осветени и бойните знамена на Българската армия. На молитвеното последование присъства президентът на страната и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, държавници, политици, посланици, общественици и десетки православни християни.



В края на богослужението патриарх Неофит се обърна към събралото се множество със слово, в което каза: „Нека поръсването с тази богоявленска вода бъде за здраве и още много успехи на непобедимото българско войнство, на всички онези сред нас, които са избрали и са се посветили на това жертвено служение, защото техният подвиг е изява на най-висшата и безкористна любов и подвиг, който е богоподражателен. Защото, както свидетелства Сам Господ Иисус Христос от страниците на светото Евангелие, „…никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели“ (Иоан 15:13).

Дълбок поклон пред героичното и славно родно войнство и вечна признателност към всички герои на българската свобода и независимост, отдавали и продължаващи да отдават живота си за своята Родина – майка България.". 

Белоградчишкият епископ Поликарп поръси с богоявленска вода знамената на Българската армия за мир, просперитет и сила. Изпято бе и многолетствие за всички празнуващи днес.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки