Проверяват сигнал, че Комисията по хазарта е облагодетелствала частна тото компания


Проверяват сигнал, че Комисията по хазарта е облагодетелствала частна тото компания
13 Декември 2019, Петък


Става дума за сума в размер на 250 млн. лв от таксата по Закона за хазарта, която не е събрана

Автор: Десант

„Имаме сигнал, че Комисията по хазарта през годините така е определила начина на организиране на игрите на един от операторите, че това води до спестяване на таксата по Закона за хазарта. Тези твърдения трябва да бъдат проверени. Голям обем информация получихме и агенцията „Държавна финансова инспекция" ще провери дейността на Комисията по хазарта. Чакам резултатите".

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в ефира на предаването „Лице в лице" по бТВ. Той е наредил на Държавната финансова инспекция да направи проверка на Комисията по хазарта, заради получен сигнал, че е облагодетелствала една от най-големите частни тото компании в страната.

Става дума за сума в размер на 250 млн. лв от таксата по Закона за хазарта, която Комисията не е събрала.

Владислав Горанов отказа да съобщи пред бТВ точно срещу коя компания е подаден сигналът. Той не пожела да каже и дали има информация за нечие облагодетелстване заради несъбирането на сумата.

"Нека да не бързаме, но по принцип хората се облагодетелстват от приходната част на бюджета, като не плащат данъци", каза той.

Според „Медиапул", става дума за играта „Национална лотария". В публикация в изданието се твърди, че а самият сигнал е бил подаден от братята Цветомир и Боян Найденови, които са собственици на друга хазартна компания - „Ефбет" - освен с казина, тя се занимава и с онлайн хазарт.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки