Ще правят у нас завод за електрически превозни средства


Ще правят у нас завод за електрически превозни средства
Снимка: Пресцентър на Министерския съвет
13 Декември 2019, Петък


Корейско-китайска и италианска компании подписаха меморандум за това си намерение

Автор: Десант

Меморандум за намерения за изграждане на завод за електрически превозни средства бе подписан в присъствието на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова в Министерския съвет. Документът бе парафиран от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и от ръководителите на  корейско-китайската компания „Сонго моторс“ и италианската „Хадид холдинг“.

Двете фирми заявиха намерение да инвестират в България 200 млн. долара за изграждането на завод за производство на електрически превозни средства.

„Приемаме меморандума като много добра оценка за инвестиционния климат в България и за постигнатото от правителството по линия на облекчаване и развитие на бизнес средата. Страната ни е на инвестиционната карта на Източна Европа с доказани предимства и висок кредитен рейтинг“, заяви вицепремиерът Николова.

Изпълнителният директор на „Сонго моторс“ Йонгбок Шин сподели, че компанията му за първи път стъпва в България и изрази увереност, че проектът тук ще бъде финализиран.

„За нас България е стабилна държава и дава гаранция за бъдещето“, изтъкна партньорът му Винченцо Ди Гранди, президент на „Хадид холдинг“, който вече има дъщерна компания, развиваща транспортна дейност у нас.
Очаква се при реализацията на заявените инвестиционни намерения да бъдат открити около 2000 работни места.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Prometey
13.12.2019 08:20:05
1
0
ЩЕЛИ -БИЛИ.....''ДА ПРАВЯТ -ЗАВОД....! А , ИМАХМЕ 2300 -ПРЕДПРИЯТИЯ И ЗАВОДИ КОГАТО ИМАХМЕ ДЪРЖАВА...! ДРУГАРКАТА НИКОЛОВА ДА СИ ДА СИ РАБОТИ ''ЮРИСТИКАТА'' - (в държавната администрация) КОГАТО ИМАМЕ ДЪРЖАВА....! СЕГА НЯМАМЕ..!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки