Депутати от „Обединени патриоти" се включиха в благотворителна Коледна вечер в Босилеград


Депутати от „Обединени патриоти" се включиха в благотворителна Коледна вечер в Босилеград
Снимка: Пресцентър на НФСБ
12 Декември 2019, Четвъртък


Патриотите подкрепиха инициатива на нашите сънародници за подпомагане на наши младежи от Западните покрайнини

Автор: Десант

Българска делегация, водена от зам.-председателя на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов се срещна с наши сънародници в Босилеград.  Народните представители от „Обединени патриоти“ подкрепиха и се включиха в инициатива на българската общност там за подпомагане на младежи, наши сънародници в Западните покрайнини.

Това стана на благотворителна, седма по ред, Коледна вечер, която Сдружение „Глас“ организира.

Заедно с Валери Симеонов в Босилеград пристигнаха народният представител от НФСБ Росен Живков и координаторът на НФСБ Венера Тодорова, както и народните представители от ВМРО Йордан Йорданов и Мария Цветкова=

„Високо ценим поканата да бъдем сред вас, в това гнездо на духовността, което поддържате д цената на много усилия. Ценим вашата отговорна будителска дейност, която надали може да бъде измерена в количествени параметри, но качеството определено е на изключително високо ниво“, обърна се към представителите на българската общност в Босилеград Валери Симеонов.

По думите му през последните две години има сериозна промяна в отношението на българската държава към проблемите на българската общност в Сърбия. Той обаче не спести признанието, че България все още е длъжник към сънародниците ни.

„Все още се наблюдава едно отношение на ограничаване на възможностите за национално самосъзнание, за признаване правото за изучаване на български език, при отбелязване на традиционни български дати. От друга страна, чрез едни остатъчни репресивни схеми се налага едно изкуствено разделение на българската общност“, подчерта Валери Симеонов.

Затова по думите му е изключително важно държавата да показва по всячески начин, че тя е до сънародниците ни в Западните покрайнини.

Преди да се включат в благотворителната Коледна вечер народните представители от „Обединени патриоти“ взеха участие в пресконференцията, организирана по повод 4-та годишнина от основаването на Пресклуба на БТА в Босилеград и се преклониха пред паметника на Васил Левски.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки