Рисувани врати на класни стаи изпъстриха Народното събрание


Рисувани врати на класни стаи изпъстриха Народното събрание
Снимки: Народно събрание
12 Декември 2019, Четвъртък


Учениците от втори и трети клас на Националния учебен комплекс по култура са ги превърнали в произведения на изкуството

Автор: Десант

Учениците от втори и трети клас на Националния учебен комплекс по култура (НУКК) представиха в Народното събрание във вторник, 11 декември, изложба на изрисувани врати на класни стаи.

Вратите, превърнали се в произведения на изкуството, са изработени лично от децата под ръководството на именития български художник Иван Яхнаджиев, който от години работи с малките дарования на т.нар. Италиански лицей.



Министерството на културата изключително много се гордее с инициативите и постиженията на своите училища по изкуството и културата, отбеляза при откриването на изложбата заместник-министър Румен Димитров. Той изтъкна, че тази изложба е добър пример за реализацията на идеите в образованието, които институцията поде през годината.

Зам.-министърът на културата припомни, че съвместно с Министерството на образованието и науката беше подписано споразумение за сътрудничество между училища и държавните културни институти, от една страна, и от друга - бяха променени правилата за това известни и световнопризнати български творци да имат възможност активно да работят с децата и да участват в учебния процес.

„Красотата, постигната от учениците на НУКК под ръководството на техните ментори, е прекрасен пример за това как културата, изкуството и просветата могат да си взаимодействат и за това как знанията и уменията могат да намерят своята реализация в живота“, категоричен бе заместник-министър Димитров.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки