Митнически служители на МП Малко Търново откриха 100 кг тютюн за наргиле


Митнически служители на МП Малко Търново откриха 100 кг тютюн за наргиле
11 Декември 2019, Сряда


Нарушителят е превозвал в автомобила си и над 600 кг хладилен газ 

Автор: Десант

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и митнически служители от ТД Южна морска откриха при съвместна проверка контрабандни 100 кг тютюн за наргиле в пакети и 60 бутилки с 634,5 кг хладилен газ, в лек автомобил с българска регистрация.

Колата тип микробус с марка „Мерцедес“, управлявана от български гражданин, е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на входящо трасе от Турция за България на 10.12.2019 г. Шофьорът и неговият спътник са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват между стари мебели и пазарски чанти с домакински покупки в автомобила укрити 100 пакета, съдържащи по 1 кг тютюн за наргиле с марка „AL FAKHER“ във фабрични опаковки, както и 60 бутилки съдържащи общо 634,5 кг хладилен агент с етикети на два вида газ, който не отговаря на изискванията на Регламент /ЕС/ 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове.

Установено е, че контрабандните общо 100 кг тютюн за наргиле и 634,5 кг хладилен газ в бутилки са собственост на шофьора на автомобила - български гражданин с инициали О.И. Контрабандните стоки и автомобилът, послужил за пренасянето им, са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки