Таван на кърджалийско училище се срути по време на коледно тържество


Таван на кърджалийско училище се срути по време на коледно тържество
10 Декември 2019, Вторник


Децата бързо са изведени на безопасно място, няма да учат поне три дни

Автор: Десант

Инцидент в българско училище по чудо се размина без пострадали. Таван в кърджалийско школо се срути по време на коледното тържество, малко преди 12 ч. във вторник, 10 декември. Покрай веселбата се чуло пропукване на железобетонната плоча.

Учителите реагирали бързо и извели децата на безопасно място в двора на СУ „Отец Паисий” в Кърджали. При случилото се няма пострадали деца и училищен персонал, съобщават от bTV.

На място били незабавно изпратени екипи на пожарната. 

Спешен ремонт на цялата стълбищна клетка от първия до четвъртия етаж. Това се налага след първоначалния оглед, каза за 24rodopi.com директорът на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали Златко Атанасов, след инцидента днес, при който се наложи всички ученици да бъдат евакуирани.

„Около 11 часа, имаше тържество на втория етаж. Бях сезиран от заместник-директорите, че се усеща пропукване на плочата между втория и третия етаж. Бързо евакуирахме всички ученици. Няма нито един пострадал“, разказа за инцидента Атанасов.

По думите на зам.-кмета Катя Митовска, със заповед на кмета следващите три дни ще са неучебни. „Държа да подчертая, че вследствие ремонта няма нанесени вреди на стълбището. Там интервенция не е правена“, посочи тя.

„Реакцията на училищното ръководство е била мигновена и адекватна. Всички институции работим съвместно, което зависи от нас ще бъде изпълнено като отговорности“, заяви шефът на полицията старши комисар Атанас Илков.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки