Книга ще учи децата на добри обноски


Книга ще учи децата на добри обноски
09 Декември 2019, Понеделник


Изданието дава практични съвети как да се храним възпитано и да хапваме лесно „трудни“ храни, как да се ръкуваме правилно и да общуваме безопасно в интернет и пр.

Автор: Десант

Книгата „Детска академия за добри обноски“ е пълноцветен и практичен наръчник за деца и родители. Тя е с автор  Невена Басарова-Дичева и е илюстрирана от Стелияна Донева.

В изданието Басарова събира най-важното от своя опит в обучението по етикет и общуването с децата. С помощта на илюстрациите то се превръща във вълнуващо приключение, което помага на читателите да откриват света около себе си с уверена усмивка.

„Детска академия за добри обноски“ не е просто сборник с правила за това как да държим вилицата и ножа, защото добрите обноски не се изчерпват с етикета при хранене. Те ни помагат да се справяме във всякакви социални ситуации, да разрешаваме конфликти, да създаваме добро първо впечатление и да печелим приятели.

„С тази книга искам всяко дете да получи достъп до знанията и уменията, които ще му помогнат да расте щастливо, уверено и в безопасност – разказва авторката. – Добрите обноски са в основата на така наречените „меки умения“, които са изключително важни за развитието на всеки от нас както в обществото, така и в кариерата.“

На страниците на „Детска академия за добри обноски“ читателите ще намерят ясно структурирани теми и конкретни съвети, които балансират между усвояването на меки умения (как да правим добро впечатление при запознанство, как да печелим нови приятели, да бъдем любезни и да отстояваме личното си пространство, как да бъдем добре приети в училище и в детската градина), развитие на емоционална интелигентност (как да управляваме гнева и страха си) и съвсем практични съвети за това как да се храним възпитано и да хапваме лесно „трудни“ храни, как да се ръкуваме правилно и да общуваме безопасно в интернет.

С помощта на главните герои – Криси и Алекс – децата ще усвоят нови знания и умения, които да приложат в ежедневието.

„Детска академия за добри обноски“ може да бъде в помощ и на учителите. Със забавните задачи, които съпътстват всеки урок, книгата се превръща в безценно помагало за овладяване не само на доброто възпитание и тънкостите на етикета, но и за развитието на емоционална интелигентност и умения за общуване.

„Аз имах огромното удоволствие да работя с госпожа Невена Басарова и да бъда неин ментор. Тя е един от най-рафинираните преподаватели в областта на етикета и добрите маниери не само в България, но и в световен мащаб. Познанията й в тази област са на много високо ниво, което прави обученията ù много ценни, интересни и търсени“ – разказва Мариан Паркър, експерт по бизнес етикет.

„Етикетът е един от основните компоненти за успех на нашите деца не само в професионален, но и в личен план. Тъй като добрите маниери трябва да се преподават и усвояват от най-ранна възраст, госпожа Невена Басарова би била най-правилният ви избор“ – допълва тя.

Според Басарова животът на съвременните деца е изпълнен с предизвикателства и непредвидени ситуации. Задачата на родителите, учителите и обществото е да им дадат всички инструменти, от които имат нужда, за да растат успешни, щастливи и да достигнат пълния си потенциал, смята тя. „Детска академия за добри обноски“ е нейната крачка в тази посока.

На 10 декември Невена ще се срещне с читатели и ще раздава автографи на щанда на издателство „Софтпрес“ (номер 117) на Панаира на книгата от 11:00 и от 17:00 ч.

Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа детска академия за добри обноски и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина“. Тя е сертифициран треньор по Емоционална интелигентност и специализира „Психологично консултиране и въведение в психотерапията“. Участвала е в международни семинари за обучение по бизнес етикет и протокол.

Басарова е сертифициран консултант по социален етикет в престижната школа Minding Manners International в Лондон и сертифициран експерт по бизнес етикет от М. Паркър – лицензиран обучител на Washington School of Protocol във Вашингтон, САЩ.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки