Главният прокурор и неговият приемник на гости при патриарха


Главният прокурор и неговият приемник на гости при патриарха
Снимка: Българска патриаршия
09 Декември 2019, Понеделник


Обсъдено е създаването на параклиси и молитвени кътове в учрежденията, които са съществували до 1945 г. в държавните институции

Автор: Десант

Светейшият патриарх Неофит прие в първия ден на новата седмица главният прокурор Сотир Цацаров и неговия приемник Иван Гешев, информират от Светия синод.

По време на срещата са били изразени желания за бъдещи проекти, както и са били споделени идеи за съвместно сътрудничество между прокуратурата и Църквата.

Една от тях е създаването на параклиси и молитвени кътове в учрежденията, които са съществували до 1945 г. в държавните институции.

На срещата участие са взели Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Свтия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Светия синод.

В края на срещата патриарх Неофит е пожелал успешен мандат на Иван Гешев и са били изразени взаимни благопожелания за светло посрещане на празника Рождество Христово, както и възможност за бъдещи срещи и ползотворна работа.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Prometey
10.12.2019 09:56:54
0
0
Циркът продължава, престъпниците - цацо( с неговите далавери и отказ от правосъдие - няма един осъден министър или висш политик) - 2/ГЕШО- СЪЩО - ЧОКО - георги чолаков -брокера -лихвар... , и тн...тн...! И.....''НФСБ'' - СТОИ ЗАД ТЯХ....! -ПОРЕДНИЯТ (КЬОР -ФИШЕК - НАРЕЧЕН (ПАТРИОТИЧНА ПАРТИЯ) - ТОТАЛНО СЪМ РАЗОЧАРОВАН И ОТ (СКАТ) - И ОТ (НФСБ )....!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки