Съмнения за манипулации във вота за наградите на туристическото министерство


Съмнения за манипулации във вота за наградите на туристическото министерство
02 Декември 2019, Понеделник


Петиция срещу фалшификациите пуснаха от Историческия парк

Автор: Десант

„Вече две седмици от Исторически парк се борим против манипулацията и фалшификацията на вота за туристически наградите организирани от Министерство на туризма. Категорията „Изборът не българите" е със свободно гласуване от хората и наши зложелатели решиха да манипулират вота".

За това алармират в петиция в интернет от атракциона край варненското село Неофит Рилски.

В началото на гласуването Историческият парк натрупва към 4000 гласа в рамките на няколко дни. Тогава настъпва внезапен обрат.

В рамките само на един ден обекти като Царевец и Арбанаси правят по 3000 или 4000 гласа, като техните гласове се покачват с равно темпо 24 часа в денонощието. 

Петицията е пусната на 29 ноември. Към момента Историческият парк е събрал 13 582 гласа, почти толкова има и Мадарският конник, „Етър"-а е с няколко стотин отгоре, но Арбанаси има над 18 хиляди. Бие го и Плиска - с над 15 хиляди гласа. Още повече са гласувалите за Цари Мали град - над 19 хиляди. 

Всичко звучи логично - все знакови обекти са. Но прави впечатление, че много други, иначе масово посещавани дестинации, на този фон отчитат твърде смешни цифри: Казанлъшката гробница - към момента е събрала едва 95 гласа; Троянският манастир - 100 гласа; музеят„Земята и хората" - 86 гласа; столичното НДК -  66 гласа; Асенова крепост - 183 гласа; пещерата Бачо Киро - 89 гласа; местността Рупите - 179 гласа и т.н. 

И на малките деца е ясно, че при такъв вид гласуване не е никак трудно вотът да се манипулира. И това, естествено, се може да се случи не само в тази категория, но и във всички останали. Със сигурност се случва и в много други подобни конкурси - я за фотография, я за литературна награда и пр.

В случая по-скоро трябва да се запитаме не е ли по-редно такива награди да бъдат определени от експертно жури, а не от онлайн гласуване, при което в крайна сметка решаващо за това кой ще е победителят е кой повече роднини и познати е успял да активира да дадат гласа си за него.  


В категории: Новини , Анализи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
десантчик -патриотев
20.12.2019 16:22:11
0
0
'ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ, БОКО -КЛИКАТА - ПОЛЗВА ''химикалки със изчезващо мастило (симпатично мастило -наречено) ....НЕЕЕЕЕЕ , :) Те са честни -престъпни куртизанки.....!А......ВИЕ- НИЕ БАЛЪЦИ....!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки