Валери Симеонов получи подкрепа и от асоциацията за здравословно хранене на децата


29 Ноември 2019, Петък


Без неговата подкрепа редица фирми щяха да фалират, посочиха малките и средни доставчици по програмите „Училищен плод и мляко“

Автор: Десант

Представители на Националната асоциация за здравословно хранене на децата връчиха в петък, 29 ноември, благодарствено писмо на зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов за подкрепата му вече трета година към малките и средни доставчици по програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

Заедно с това те му подариха и портрет на големия български родолюбец и писател Николай Хайтов.

„За миг не изневерихте на чувството си за справедливост и равенство. Бяхте зад нас и в най-трудните моменти, наред с постоянно променящото се законодателство в областта на двете програми. Имахте доблестта да се опълчите на големите „акули с една-единствена цел – предотвратяване на монопола в една добре работеща от 2010 г. сфера. Без Вашата подкрепа в последните години редица фирми вече щяха да фалират, но благодарение на Вашата бърза реакция, оказано съдействие и професионално подготвен екип, всички ние запазихме работата си и сме фактор в програмата“, посочиха от Националната асоциация за здравословно хранене на децата.

„Трогнат съм от неочаквания подарък и жест. В мое лице и в лицето на НФСБ имате един сериозен поддръжник и приятел, партия и хора, които са готови да защитят кауза, свързана с дребния и средния бизнес“, каза в отговор Валери Симеонов.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Prometey
02.12.2019 08:22:30
0
0
Зад феномена с недействителните бюлетини и симпатично мастило//В благоевградското село Копривлен смятат, че изборите при тях са манипулирани със симпатично мастило - такова, което в последствие изчезва. Подобни сигнали подават и хората от селата Хаджидимово и Абланица.

Местни избори 2019
Мая Манолова изпрати на посланици данните за изборни нарушения в София
Повечето българи смятат, че изборите са били по-скоро честни, но в София има колебание
Няма да има ръчно броене на изборните резултати в София
"В секция 11 на Копривлен и при трите вида избор има около 150 бюлетини, за които комисията е посочила, че има механично въздействие в тях, но химикал върху тях не се вижда. Комисията е подписала протокола с особено мнение", каза един от кандидат-кметовете в Копривлен - Ангел Зайков прeд bTV.

"Не ми достигнаха 36 гласа при 150 невалидни бюлетини. Там може би са моите гласове, не знам", отбеляза Зайков.

Секретарят на СИК Катерина Влахова обясни, че към 11:00 ч. една от гласуващите, член на ОИК в Хаджидимово, се оплакала, че от химикала изобщо не излиза цвят. Химикалът бил сменен, но никой не предположил, че може да е със симпатично мастило.

"Започвайки по реда на броенето, установихме, че последните бюлетини са празни. Усъмнихме се, че толкова много хора ще се разходят, за да пуснат празни бюлетини", разказа пред bTV Катерина Влахова, която отбеляза, че в Копривлен хората са възпитани, образовани и активни. "Омерзени сме", коментира още тя.

Същото нещо се е случило в съседното село Абланица, където са открити 400 празни бюлетини.

Кръстьо Веселинков е избран за общински съветник, но иска да се откаже. "Жалбата и сигналът са подадени от всички партии и избори, това обезличава общинския съвет", твърди Веселинков.

Жалби има и за вота в Банско и Разлог

От Административния съд в Благоевград съобщиха, че са постъпили жалби, оспорващи решенията на общинските избирателни комисии с резултата от избора за общински съветници в Банско и Разлог.

Седем кандидати за общинския съвет на Банско са подали жалба в съда, в която твърдят, че изборният резултат не е отчетен правилно.

Кандидат за общински съветник в Разлог иска преброяване на преференциите в съдебна зала. Той оспорва решението на ОИК Разлог в частта за разпределението на мандатите между партиите и коалициите, според броя преференции за отделните кандидати, и имената на избраните за общински съветници.

С нова жалба се оспорва решението на ОИК Благоевград с резултата от изборите за общински съветници. Тя е подадена от двама кандидати. Освен мотивите за оспорване на решението, в жалбата е посочено искане за спиране изпълнението на решението на ОИК, както и спиране на заповедта на областния управител в частта за полагане на клетва от обявените от ОИК общински съветници. Конкретното искане съдът е оставил без уважение.

В административния съд в Благоевград има още седем жалби, свързани със същото решение на ОИК, посочват от там.

Втора жалба е постъпила във връзка с решението на ОИК Сандански с резултата от избора за общински съветници. В съда се оспорва и изборът за кмет на кметство Дамяница, община Сандански. Жалби са подадени от двама кандидати за кмет на кметството.

Нова жалба има подадена против решението на ОИК Хаджидимово за избор на ОбС. Това е втора индивидуална жалба против решението на ОИК, съобщиха още от съда. Срещу същото решение е образувано дело по жалба на осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово.

Изборът на кмет на община Кресна е оспорен в административния съд. Оспорена е действителността на изборния резултат заради гласуването на лица по настоящ адрес.

Феноменът с недействителните бюлетини

Според директора на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов проблемът с недействителните бюлетини на миналите местни избори се отнася само за вота за общинските съвети, който се наблюдава, откакто има възможност за преференциален вот.

"На първия тур недействителните бюлетини са 661 хил. и общият им процент е 8,5% от всички 7,7 млн. гласувания. Много повече са при вота за общински съветници - 15%, при гласуването за кметове са 4%, което е европейска норма", каза проф. Костантинов. По думите му твърденията за 20% недействителни гласове идват от политици със слаба математическа подготовка, които смятали процента от 3 млн. гласували.

Според проф. Константинов трябва да се направи сериозен анализ на този феномен с много недействителни гласове за общинските съвети.// - КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО НА ''НФСБ'' ПО ТОЗИ ВЪПРОС...?? ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - СТОРЕНО ОТ (МУТРЕНСКАТА КЛИКА -ГРОБ..! ''ПАРТНЬОР НА НФСБ....!!
1
Prometey
30.11.2019 11:19:20
0
0
ИНИЦИАТИВИТЕ НА СИМЕОНОВ СА ДЪРЖАВНИЧЕСКИ - А , УПРАВЛЕНИЕТО - ПОЛИТИЧЕСКО- НЕМОРАЛНО -ПРЕСТЪПНО - АНТИНАЦИОНАЛНО - ЗАТОВА НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ НАИСТИНА РЕАЛНИ...! .....НЕГОВИТЕ НАЧИНАНИЯ. (В ХОД Е ОПЕРАЦИЯТА ''БУЛ -ЦИД'' ) , ДО ТУК УСПЕШНА - ЗА 30 ГОДИНИ ОТ 9 МИЛИОНА- ОСТАНАХМЕ 6 МИЛИОНА -СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО- ДЪРЖАВНИ О %.....! - ЗДРАВЕ- ОБРАЗОВАНИЕ -СИГУРНОСТ... , ПОДВЛАСТНИ НА МЕСТНИ ГЕЙЧЕТА -ЕВ-ГЕЙЧЕТА, УПРАВЛЯВАНИ ОТ КОЛОНИЗАТОРИ -УЗУРПАТОРИ....! (НИЩО - НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СТОРИ -ВЕЧЕ СИМЕОНОВ... , ОСВЕН ДА СЕ ОТТЕГЛИ ВЕДНАГА...!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки