Отново брутална агресия над лекари, този път в УМБАЛ "Св. Анна" в София


Отново брутална агресия над лекари, този път в УМБАЛ "Св. Анна" в София
Преди да започне с изстъпленията си, мъжът сложил на охранителните камери гумени ръкавици, за да попречи на видеозаснемането
29 Ноември 2019, Петък


Подивял пациент е удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри, размахвал е и белезници, като заплашвал болничния персонал с арест


На поредната брутална агресия са станали жертва през тази нощ лекари, този път от УМБАЛ „Св. Анна“ в София, съобщават от пресцентъра на болничното заведение.

Около 4 ч. Сутринта, заради тежко болен пациент, в Клиника по хирургия е извикан за консултация лекар от КАИЛ на болницата. В това време друг пациент, който е приет в УМБАЛ „Св.Анна“-София АД за планова операция, започва да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиника по хирургия.

Мъжът е удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри. Размахвал е и белезници, като заплашвал с арест.

Преди да започне с изстъпленията си, той сложил на охранителните камери гумени ръкавици, за да попречи на видеозаснемането. Счупил е и врата на клиниката.

Пострадалите лекари и сестри освен физически травми са и в психически шок. Подадено е оплакване и тече разследване. Ръководството на УМБАЛ „Св. Анна“- София АД категорично застава зад лекарите работещи в болницата и вярва, че спрямо виновникът ще бъде приложена цялата сила на законите в РБ, добавят от пресцентъра на болницата.

Не веднъж е ставало дума, че българското законодателство е много меко към такива престъпления. И в Турция пациентите преди често нападаха лекари. От няколко години обаче такива деяния се наказват с над 20 години затвор. И вече нямаме нито едно нападение, разказва през Флагман.Бг български преселник от Чорлу.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки