Валери Симеонов: Помагал съм на много хора с инвалидност


Валери Симеонов: Помагал съм на много хора с инвалидност
28 Ноември 2019, Четвъртък


Аз съм малко по-различен, използвам по-остри изрази и това се използва от моите политически опоненти, изтъкна в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Аз платих своята цена. Не съжалявам за това, че освободих вицепремиерския пост. Той не ми е носил нищо друго, освен допълнително напрежение, натоварване. Същото се отнася и за сегашния пост. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той отговори на призива на майките на деца с увреждания да си подаде оставка като заместник-председател на парламента.

„Помагал съм на много хора с инвалидност. С делата си, които не са известни на обществеността, но мога много лесно да докажа, че не съм такъв, какъвто ме описват“, добави той.

„Моят живот също е свързан с хора с увреждания – не го казвам, за да се харесам на някого, а защото е така. Помагал съм, доказвал съм го с дела и ми е болно, че ме изкарват човек, който няма сетива за болката на тези жени и семействата им“, заяви по повод протестите малко-по-късно в откровено интервю пред медията зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ.

Далеч преди да влезе в политиката Валери Симеонов е помагал на хора с инвалидност – лечението на мъж от Ямбол, подпомагането на дете с глухота, стана ясно от разговора.

„Аз знам какво е да гледаш инвалид“, каза Валери Симеонов. Израснал е в семейство, в което са гледани хора с увреждания. Днес, вече 7 година се грижи за майка си, която е с тежък инсулт. „Затова всяка събота и неделя отказвам участия при вас медиите, защото си ходя до Бургас, за да я изведа в парка, защото няма друг начин тя да види белия свят“, разказа той.

Валери Симеонов е помогнал на шестима български моряци, като е успял, наемайки с лични средства адвокати и плащайки гаранциите, да ги спаси от гръцки затвор и ги върне у дома. Това стана ясно тази сутрин от разказа на съпругата на единия от моряците Красимира Туртова в репортаж на Нова телевизия и думите на самия Валери Симеонов по-късно.

„Преди да вляза в политиката, съм помогнал на доста хора със собствени пари. Шест моряци успях да върна от гръцки затвор. Те бяха несправедливо затворени, обвинени за контрабанда, а такава нямаше. Ставаше въпрос за сериозни суми. Успях да ги спася, наемайки им адвокати и плащайки гаранции“, добави той.

„Помогнах и на мъж от Ямбол за смяна на ставите. Дадох средства и за дете с увреждане на слуха, за което Здравната каса не поемаше лечението. Трябваше да се възстанови, за да започне да учи. Телевизия СКАТ, на която съм собственик, е известна с много благотворителни каузи. Затова не приемам да ме демонизират“, каза още Валери Симеонов.

„Не желая да коментирам протеста на майките на деца с увреждания. Както всеки гражданин на републиката те имат основание, въпреки че първата фаза на протеста бе успешна от тяхна гледна точка. Извиних се и си подадох оставката, но важното е, че трите законопроекта, които настояваха да бъдат приети, станаха закони с подкрепата на сериозно мнозинство в Народното събрание“, заяви Симеонов.

„Дали съм правилно разбран или не, е друг въпрос. Причината е, че съм малко по-различен, използвам по-остри изрази и имам по-чепат характер, но работя върху себе си. Тази разлика с колегите ми в политиката предизвиква по-остри настроения срещу мен. Това се използва от моите политически опоненти“, сподели той.

„Много често се обръща внимание на изразите, които използвам, а не на смисъла, който влагам, а моето желание е да скъся разстоянието между назоваването на проблема и възприемането му от обществото“, добави депутатът.

„Наясно съм с болката на тези майки и с това, което те изпитват, защото моят живот също е свързан с хора с увреждания. Дядо ми 16 години страдаше от Паркинсон и последните шест беше на легло. Баба ми, която бе висока 1,50 м, го обслужваше. Грижа се вече седем години за майка си, която е с тежък инсулт. Това е причината в събота и в неделя да не приемам покани за участия в студия, тъй като трябва да съм в Бургас, за да я изведа в парка. Няма друг начин тя да види белия свят“, каза Валери Симеонов.

„Обидно ми е, когато ме демонизират и ме изкарват като звяр, който няма сетива, за да разбере болката на майките на деца с увреждания. Напротив, много добре я разбирам“, добави той.

„Всичко разбирам и приемам, но не мога да допусна да има втора фаза на моето демонизиране. Не е справедливо да ме изкарват едва ли не враг номер 1, не е човешко“, подчерта той.

Валери Симеонов не вижда основателна причина на подава оставка от поста заместник-председател на Народното събрание. Самият той заяви, че не го желае и не се стреми към него, като в продължение на три месеца го е отказвал. Всъщност заемането на квотата от страна на ОП е станало по настояване на коалиционния партньор, като гласуването е минало изцяло по правилата.

Симеонов заяви, че е готов да се срещне с протестиращите майки, но смята, че искането на оставката му е политическо.

„Винаги съм готов за среща. Мога да говоря с всеки. Неприятното е, че при последната среща имаше крясъци „убиец“. Слушах и репликите на ораторите, които се изказаха по отношение на моята майка. Когато обаче става въпрос за политически искания, не мисля, че е редно да ги обсъждаме“, подчерта той.

„Не приемам исканията за оставка на законно предложен и избран заместник-председател, който е в парламента не по собствено желание, а защото за него и неговите колеги са гласували над 320 000 избиратели. Нямам нужда от постове, доказал съм се със своята работа“, сподели депутатът.

„Имам значими успехи в бизнеса. Нямам нужда от допълнителен рейтинг. За мен не е въпрос на чест или едва ли не на живот и смърт да си остана заместник-председател на парламента“, добави той.

За демонстрациите на политическите му съперници от ДПС, които се изнизват от парламента в знак на протест срещу избора му за заместник-председател Симеонов каза, че това не е фатално и добави, че да му дава съвети човек с доста неморално минало като Йордан Цонев, е дори комплимент. „Той е доказал своята непоследователност и не може да ми дава оценка. Никой не може да ме обвини в непоследователност, в корупция, в злоупотреба с власт или в каквито и да било престъпления. Никой досега не го е направил“, подчерта Симеонов.


В категории: Политика

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Prometey
29.11.2019 08:29:09
0
0
КАТО ИЗБИРАТЕЛ НА (НФСБ) ДЪРЖА В ПАРЛАМЕНТА ДА ОСТАНАТ САМО -СИМЕОНОВ -ПЕТРОВ -АПОСТОЛОВ И МИТЕВ....! МОЛЯ , ОСТАНАЛИТЕ ДА БЪДАТ ОТЗОВАНИ - ЗА ТРИ ГОДИНИ ....., НИЩО -БЕЗПОЛЕЗНИ СА....! (А В ТЕЛЕВИЗИЯ СКАТ - ЖУРНАЛИСТИ СА И ЩЕ ОСТАНАТ (СТЕФАН СОЛАКОВ -СИЛВИЯ ТРЕНДАФИЛОВА - ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ - АЛЕКСАНДРИНА ДИМИТРОВА...! ОСТАНАЛИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ТЕЛЕВИЗИЯТА И ПАРТИЯТА....!
4
Prometey
28.11.2019 11:00:24
1
0
(''генерал лейтенант Иван Колев....! :)
3
Prometey
28.11.2019 10:09:48
1
0
МОЛЯ, ГОСПОДИН СИМЕОНОВ И УВАЖАЕМИЯТ ЕКИП НА ВЕСТНИК ДЕСАНТ ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ И КОМЕНТИРАТ ''КАЗУСА'' С, ''ХИМИКАЛКИТЕ СЪС СИМПАТИЧНО МАСТИЛО....!! НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА НАГЛО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - КОЕТО ОБЕЗМИСЛЯ ВСЕКИ ИЗБОР! ЗАТОВА (БОКО -КЛИКАТА ) ''ПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ ''ИЗБОРИ''....!!!!!!
2
Prometey
28.11.2019 09:57:54
2
0
Поклон пред дейността на инженер Симеонов, много-много са добрите дела които е сторил (да не забравяме- православният храм в Бургас, паметникът на легендарният генерал майор Колев във Добрич....! . Той , Българинът, държавникът Валери Симеонов....! БРАВО .!
1
Prometey
28.11.2019 09:57:36
1
0
Поклон пред дейността на инженер Симеонов, много-много са добрите дела които е сторил (да не забравяме- православният храм в Бургас, паметникът на легендарният генерал майор Колев във Добрич....! . Той , Българинът, държавникът Валери Симеонов....! БРАВО .!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки