Славчо Атанасов пита транспортния министър за съдбата на Бетонния мост в Пловдив


Славчо Атанасов пита транспортния министър за съдбата на Бетонния мост в Пловдив
25 Ноември 2019, Понеделник


Ако съоръжението бъде съборено, район „Южен“ ще бъде изцяло откъснат и блокиран от останалата част на града, предупреждава народният представител от НФСБ

Автор: Десант

Народният представител от „Обединени патриоти" и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов е входирал в деловодството на Народното събрание въпрос към министър Росен Желязков за съдбата на едно възлово инфраструктурно съоръжение в Пловдив, известно сред пловдивчани като Бетонния мост.

Има стартирана процедура, според която дори е избрана фирма, която да го събори. Това предизвиква сериозно напрежение сред жителите на Града под тепетата, което заплашва да ескалира в най-скоро време, предупреждава депутатът.

Мостът е ключов за връзката между районите „Централен“ и „Южен“. Ако бъде премахнат, район „Южен“ ще бъде изцяло откъснат и блокиран от останалата част на града. Тази ситуация не е взета под внимание и не се отчита като обстоятелство, което ще създаде огромни трудности на пловдивските граждани - посочва още Славчо Атанасов.

Въпросите, които той задава на министъра, са: „Ще бъде ли премахнат Бетонния мост в Пловдив и каква ще бъде съдбата на район „Южен“ след това? Какви мерки ще предприемете, за да направите възможно запазването на това ключово за града ни съоръжение? Ще поемете ли официален ангажимент пред пловдивчани за запазването на Бетонния мост?".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки