„Хидрострой“ дълбал река Вит без да мине процедурите съгласно Закона за водите


„Хидрострой“ дълбал река Вит без да мине процедурите съгласно Закона за водите
Скрийншот от видео на Димитър Куманов
22 Ноември 2019, Петък


Безобразието се развива крой строежа на магистрала „Хемус" след пътен възел „Боаза"

Автор: Десант

Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) - Плевен връчи акт за установяване на административно нарушение (АУАН) на „Хидрострой“ АД за нарушаване на разпоредбите на Закона за водите. АУАН е за извършени дейности в река Вит, в района на „Боаза“, без да са преминати необходимите процедури съгласно Закона за водите, информират от МОСВ.

Дружеството е изпълнител на дейности по почистване коритото на река Вит в района на „Боаза“, съгласно договор с Областна администрация Ловеч. В отговор на получено уведомление от ловешкия губернатор за започване на почистване на коритото на река Вит в този участък, БДДР изиска копие от сключен договор за извършване на дейностите и документи, удостоверяващи извършването на дейностите по договора. След представянето им БДДР предприема административно-наказателните действия.

Припомняме, че още с получаване на уведомлението от ловешкия областен управител БДДР даде изрични указания да се спрат всякакви дейности по почистване на реката до приключване на необходимите процедури по реда на Закона за водите.

За копаенето в коритото на река Вит, течаща в подножието на новостроящия се участък от магистрата "Хемус" сигнализираха природозащитници от риболовен клуб "Балканка". Бяха заснети камиони и багери в коритото на реката, копаещи и извозващи изкопаното. Според сигнала - копае се за речна баластра, а материалът отива за новото магистрално трасе. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки