Задържаха селски кмет, бракониерствал в Странджа


Задържаха селски кмет, бракониерствал в Странджа
Горските стражари са открили убития елен в реката, но заложили капан на бракониерите и подали сигнал в полицията
18 Ноември 2019, Понеделник


Заедно с него в ареста са прибрани още трима нарушители


Четирима бракониери са арестувани в Странджа вчера, след като опитали да разфасоват и приберат убит елен в землището на малкотърновското село Стоилово. Сред тях е и кметският наместник на Стоилово Христо Христов.

Мъжете дошли около 22 часа с „Лада Нива”, в която носели пълно снаряжение за разпарчетосване и прибиране на дивеча. В багажника на джипа са открити брадви, найлони и торби, съобщава Флагман.бг, цитирайки свой източник, пожелал да запази анонимност.

Арестът, който се осъществява заради отличното взаимодействие между горската стража и полицията, има и предистория малко по-рано през вчерашния ден.

Около 12:30 часа горските стражари установяват дружинка от 15 души, сред които бургазлии, малкотърновци, хора от село Стоилово. Там е и началникът на РУ-Малко Търново Мавер Тодоров, който е част от групата авджии.

По данни от ловния билет, дружинката има разрешение да ловува в района на ДГС „Малко Търново”, а се намира на територията на ДГС „Звездец”, защото, поради близките частни стопанства, там има повече дивеч.

Съставен е констативен протокол, иззети са билетите им и ловът е прекратен. Във вторник ще им бъдат съставени актове.

Горските стражари са открили убития елен в реката, но заложили капан на бракониерите и подали сигнал в полицията. „В 22 часа дойдоха 4-мата с джип и бяха готови да приберат улова, но бяха арестувани”, казва източникът на Флагман.бг.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки