Валери Симеонов: Минималната пенсия става 250 лв., до края на мандата работим за 300 лв.


Валери Симеонов: Минималната пенсия става 250 лв., до края на мандата работим за 300 лв.
14 Ноември 2019, Четвъртък


Лидерът на НФСБ бе категоричен, че няма да спрат с днешната първа победна стъпка на патриотите: „Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лв. до края на управлението, вървим в тази посока“

Автор: Десант

„На заседание на политическия съвет на управляващата коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лв“. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание днес.

„Както знаете вече сутринта имаше Политически съвет на коалицията, на който обсъдихме въпроси в програмата на коалиционното правителство, заложени още  при съставянето му в началото на 2017 г. Обединихме се около решението за изпълнение на текста, който сме заложили в коалиционната програма за повишаване на пенсиите и в случая се обединихме около решение, което ще внесем между първо и второ четене за повишаване на минималната пенсия на 250 лв“, уточни Валери Симеонов.

„Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лв. до края на управлението, вървим в тази посока“, категоричен бе в изявление пред медиите по-късно Валери Симеонов.

По думите му второто решение, което са взели на коалиционния съвет и което ще материализират е за приобщаването на децата от ниски социални слоеве към образователната система. Той подчерта, че идеята е четири, пет и шестгодишните деца да бъдат задължително в детска градина, като държавата поеме разходите за такси на тази група деца. За това ще бъде изработен механизъм като критерий ще бъдат доходите на семейството.

„Третото около което се обединихме да бъде определен и заделен фонд в размер н 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища, тъй като има градове, в които се отчита сериозен недостиг на детските заведения“, каза още Валери Симеонов.

Той посочи, че четвъртото, около което управляващите са се обединили е първият ден от болничните да не се заплаща, което е практика в редица европейски държави. Има изключително много данни за злоупотреби в тази посока, добави още лидерът на НФСБ.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Prometey
01.12.2019 11:42:30
0
0
НЯМАТЕ МЯСТО МЕЖДУ ТЕЗИ -ПРЕСТЪПНИ ЛЮДЕ НА СНИМКАТА - УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СИМЕОНОВ...! НЕ СЕ ОПОЗОРЯВАЙТЕ ПОВЕЧЕ - ИЗТЕГЛЕТЕ СЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ''КОАЛИЦИЯ'' ... - ТОВА Е ДОСТОЙНИЯТ ИЗБОР....! (ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДОКАЗВАНЕТО НА ДУМИТЕ МИ) .
1
Prometey
01.12.2019 11:36:47
0
0
НЕ ГИ ''ТОПЛЯТ 250 ЛЕВА - БЪЛГАРИТЕ - ТЕ СА СМАЗАНИ -БОЛНИ- ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ИМ ПРОГОНЕНИ -ИКОНОМИКАТА -ДЪРЖАВАТА ИМ КОЯТО ПОСТРОИХА -ПОСТРОИХМЕ- СВОБОДАТА - УСМИВКАТА - ГИ НЯМА - БЯХА УБИТИ ОТ - (КЛИКАТА БОКО-МУТРИ ) - КОЯТО ПРЕГЪРНАХТЕ...., СТАВАЙКИ СЪУЧАСТНИЦИ В ЗАТРИВАНЕТО НА НАЦИЯТА И НЕЙНИЯТ ДУХ - ДУХ СВОБОДЕН - ДУХ ЗА ЗНАНИЕ -ПОЗНАНИЕ....!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки