Валери Симеонов огласи важна информация за пенсиите


Валери Симеонов огласи важна информация за пенсиите
13 Ноември 2019, Сряда


Предстои заседание на политическия съвет на управляващата коалиция за повишаването им, каза лидерът на НФСБ

Автор: Десант

След няколко дена предстои заседание на политическия съвет на управляващата коалиция за повишаването на пенсиите. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебата за бюджета на ДОО за 2020 г., предаде агенция „Фокус“.

Той обърна внимание, че „Обединени патриоти“ са внесли законопроект, с който увеличават доходите на пенсионерите до прага на бедност.

„Водим доста сериозни преговори с нашите партньори от ГЕРБ в тази посока. След няколко дена ще имаме заседание на политическия съвет с коментиране и обсъждане на въпроса с повишаване на пенсиите, да бъде намерен механизъм, по който да не бъде съборен бюджета и от друга страна да изпълним своя предизборен ангажимент“, посочи още Симеонов.

„Искам да припомня на тези, които имат къса памет, защото те са доста или пък имат памет, но нямат съвест, защото отправят упреци, които нямат нищо общо с фактологията. През късните часове през декември 2016 г., когато се приемаше бюджета за 2017 г. точно Патриотичният фронт постави на гласуване въпроса, свързан с повишаването на минималната пенсия на 300 лв. Точно ние бяхме политическата сила, тъй като преди това имахме договореност с колегите от ляво, от дясно, така наречените наследници на БКП – БСП, които не изпълниха своя ангажимент и при гласуването на общата рамка на бюджета не ни подкрепиха“, заяви Симеонов.

Той посочи, че БСП е откъснала от собствената си партийна плът само 4 гласа.

„Благодарение на нашата настойчивост и предизборни ангажименти за първи път в новата история на България в началото на дебата на едно управление пенсиите бяха увеличени с някъде между 30 и 20 процента, но минималнат апенсия беше определена на 200 лв., с което бяха облагодетелствани и 724 хил. пенсионери“, каза още Симеонов.




В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки