Връщат иззетите старинни оръжия на дружество „Традиция“


Връщат иззетите старинни оръжия на дружество „Традиция“
11 Ноември 2019, Понеделник


Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след среща с членове на партиотичната организация

Автор: Десант

Иззетите оръжия на дружество "Традиция" ще бъдат върнати, ако отговарят на изискванията. Дружеството е миролюбива, патриотична организация. Тяхната дейност може да заслужава само подкрепа и уважение, заяви главният прокурор Сотир Цацаров след днешната си среща с ръководството на дружеството, поискана по повод скандала с отнетото оръжие от членове на патриотичната организация.

В разговорите участваха заместник-главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.

Казусът започна в началото на октомври, след като бяха иззети оръжията, които се използват за възстановки.

След срещата стана ясно, че операцията с кодово име "Пандора" не е насочена към клубовете на „Традиция“.Припомняме, че на 1 ноември членове на организацията, облечени в хайдушки военни униформи преминаха на протестно шествие по столичния бул. "Витоша", от НДК до сградата на Министерски съвет. Те поискаха да се прекрати порочната практика да се изземват исторически оръжия и внесоха в МС петиция с искане иззетите при проверката оръжия да бъдат максимално бързо върнати и проверките на полицията на собствениците им да бъдат прекратени.

„Това е удар по българското родолюбие“, каза Христо Йончевски от Регионалния клуб на дружество „Традиция“ в Троян. „Тези образци, с които ние разполагаме, са образци исторически. Нашата основна дейност е да покажем по нагледен начин исторически събития. По никакъв начин не са опасни. Ние сме български родолюбци и искаме нашите деца и хората в това наше българско общество да не забравят поуките от историята. Мисля, че проблемът не е оръжието, а нашата дейност“, добави той.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки