Новият общински съвет в Средец положи клетва


Новият общински съвет в Средец положи клетва
Снимки: Десант
08 Ноември 2019, Петък


За втори мандат в неговите редици е и Валери Ангелов от НФСБ

Автор: Десант

17 общински съветници от 5 политически формации ще определят политиката за развитието на община Средец през мандат 2019 – 2023 г. В присъствието на множество граждани и заместник областния управител на Бургас Владимир Крумов те положиха клетва на първото тържествено заседание на местния парламент.

За втори пореден път като общински съветник в Средец се закле и Валери Ангелов от НФСБ. Пред „Десант" той заяви, че през следващите четири години усилията му ще са насочени най-вече в сферата на здравеопазването и за привличане на нови инвестиции в общината. Ангелов е категоричен, че ще изпълни дадените от него предизборни обещания.


Валери Ангелов от НФСБ получава удостоверението си за общински съветник в Средец

Начело на изпълнителната власт в Средец за трети път застава досегашният кмет инж. Иван Жабов от ГЕРБ. Срещу него на балотажа се изправи кандидатът на СДС, който получи безпрецедентна подкрепа от  БСП. В същото време инж. Жабов бе подкрепен на втория тур от НФСБ, СЕК, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и Атака.


Зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов поздрави инж. Иван Жабов, който подхваща трети мандат като кмет на Средец

Едно от първите неща, с които ще се заеме в новия си мандат, ще е ремонт на читалището в Дебелт, изграждане на водоснабдяване Средец - Божура - Пънчево, проекти по програмата за трансгранично сътрудничество, както и подкрепа за развитието на Национален археологически резелват „Деултум-Дебелт“.

За председател на Общинския съвет в Средец на тържествената сесия бе избран Динко Цъцъров от ГЕРБ, който бе начело на местния парламент и в предишния мандат.


Новият стар председател на местния парламент в Средец е Динко Цъцъров


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки