Три незаконни сметища откриха екоинпектори в Пернишко


Три незаконни сметища откриха екоинпектори в Пернишко
Снимката е илюстративна. Източник: Дарик
06 Ноември 2019, Сряда


Отпадъците трябва да се почистят до 16 ноември

Автор: Десант

Три нерегламентирани сметища в община Трън и две на територията на община Брезник са установени при извършени извънредни проверки от експерти на РИОСВ - Перник и представители на общините.

При направения обход в община Трън са констатирали няколко землища, на които са изсипани битови и строителни отпадъци и са се образували нерегламентирани сметища. Едното от тях е на черен път без изход в землището на с.Туроковци.

Второто е в района на село Вукан,а третото се намира на пътя към закритото депо за твърди битови отпадъци в град Трън. Съставен е констативен протокол, по силата на който проблемните зони трябва да се изчистят от общината със срок до 16 ноември 2019 г.

При проверките в община Брезник е констатирано нерегламентирано сметище в землището на село Видрица на площ около 10 декара. Снети са координати, за да се установи собствеността на имота.

Нерегламентирано сметище е установено и в землището на село Кошарево и  отново са снети координатите. Имотът е общинска частна собственост.

На кмета на община Брезник е дадено предписание в срок до 16 ноември да се разпореди на собствениците на имота в село Видрица да почистят отпадъците.

От пернишката екоинспекция посочват, че проверките са извършени във връзка с писмо от МОСВ за последващ контрол и извънредни проверки за изпълнение на дейността и задълженията на кметовете по населените места в региона. Целта им е да се установи спазват ли се законовите разпоредби от страна на общините и има наличие на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и образувани незаконни сметища.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки